Diplomàcia

Martí referma el compromís amb els valors de l'ONU

El cap de Govern ressalta les reformes impulsades pel secretari general

Martí referma el compromís amb els valors de l'ONUSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Antoni Martí, es va reunir divendres amb el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres. Durant la trobada mantinguda en el marc de la celebració de la 73a Assemblea General, el líder de l’executiu va reafirmar el compromís del Principat amb els valors que representa l’ONU. Martí va assegurar a Guterres que les prioritats de l’actual executiu van estretament lligades a l’acompliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

Martí també va voler reconèixer a Guterres la tasca que està duent a terme en el seu mandat com a secretari general. El cap de Govern va ressaltar les reformes i la implementació d’un sistema de treball més efectiu, amb accions per arribar de forma més directa a la ciutadania mundial. Durant la reunió, el cap de Govern i el secretari general van repassar la trajectòria d’Andorra dins les Nacions Unides, en el 25è aniversari de l’ingrés del Principat a l’organisme internacional.

D’altra banda, Martí també va coincidir amb la presidenta de l’Assemblea General, Maria Fernanda Espinosa, a la qual va felicitar pel seu recent nomenament. A més, el líder de l’executiu també va subratllar la temàtica escollida per Espinosa per a la celebració de la 73a Assemblea de l’ONU, que portava per títol Fer les Nacions Unides rellevants per a tot­hom. El cap de Govern va compartir amb la mandatària d’origen equatorià el projecte d’Andorra d’acollir la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern el 2020. Martí va convidar António Guterres i Maria Fernanda Espinosa a visitar el país.

tracking