camps de neu

Camp revela una proposta per evitar la desaparició de Grandvalira

Francesc Camp admet una proposició de Govern i/o una part dels accionistes per intentar solucionar el conflicte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va explicar ahir que hi ha hagut una proposta per intentar salvar el trencament de Grandvalira, tot i no voler donar-ne més detalls. “Hi ha converses. No en desvelaré el contingut perquè a aquestes altures no té cap sentit fer-ho, perquè s’està en negociacions”, va manifestar el ministre en unes declaracions fetes en el marc d’un acte als cinemes d’Illa Carlemany per encetar el compte enrere de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, que es faran entre l’11 i el 17 de març a Soldeu-El Tarter.

Repreguntat per la proposta per evitar el trencament, Camp no va voler aprofundir, i va declarar que “més enllà de si la proposta és del Govern o dels accionistes, es tracta de trobar un punt d’acord entre totes les parts”. I tornant a insistir si l’executiu havia fet alguna proposta, Camp va assegurar que “el Govern en forma part i ha impulsat les converses entre les parts i es tracta de trobar punts d’acord”, i va precisar que “vinguin del Govern, dels socis privats implicats o dels comuns, poc importa. L’important és que s’atansin posicions i hi hagi un acord”. Tot i no estendre’s més en les explicacions, Francesc Camp va deixar clar que “si hi ha d’haver canvis amb algun dels elements que ha sustentat la relació entre Ensisa i Saetde, benvingut sigui. Es tracta d’evitar el trencament, tot està damunt la taula, però no seria bo desvelar-ho perquè s’estan portant les negociacions”. A més, va tirar la vista enrere i va declarar que “es porten 15 anys de camí conjunt i tirar-ho per la finestra seria una llàstima”, a més d’assegurar que una hipotètica dissolució tindria un impacte negatiu per al país.

Amb temps per un ‘pla b’

Francesc Camp va admetre que el futur de Grandvalira marcarà la promoció del país cap a l’exterior: “si hi hagués el trencament, caldrà replantejar la comunicació de l’oferta d’Andorra”.

El ministre va explicar que en funció dels tres escenaris (tot com fins ara, només un forfet conjunt, o ni tan sols això) Andor­ra Turisme treballa en la promoció del país com a destí. A més, va dir que “les campanyes d’Andor­ra Turisme es preparen quatre o cinc mesos abans, i això es decidirà com a molt a l’abril, així que hi hauria temps suficient de cara a la temporada 2019-2020”.

SDP critica el govern

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va criticar l’executiu pel paper que ha jugat en el possible trencament de Grandvalira, i va manifestar que “frega gairebé el ridícul, perquè portem bastants mesos amb aquesta qüestió”, a més, va destacar que “el Govern va ser qui va atiar el foc trencant l’equilibri establert entre les dues societats en ajudar una més que l’altra amb la plataforma”.

Naudi va mostrar-se contundent i va destacar que “voler-ho arreglar és la seva obligació, però el que haurien d’haver fet és no espatllar-ho”. Per últim, va manifestar que “és un Govern que improvisa i al final ho paguem tots i l’economia del país”.

Plataforma dins del termini

Una de les claus per entendre l’actual situació de Grandvalira té a veure amb la plataforma esquiable de Soldeu, un element imprescindible per a la celebració de les finals de la Copa del Món de l’any vinent. El director general del comitè organitzador de les finals, Conrad Blanch, va explicar ahir que “les obres avancen a bon ritme, hi ha molta gent implicada, i seguim els terminis que ens havíem previst”, a més d’afegir que “és bàsic disposar de tot el condicionament de l’arribada de la pista Avet per celebrar tot el que esperem celebrar”.

L’1 de desembre, obertura de la temporada, és el primer punt, i després hi ha marge fins al 15 de febrer per a tota la resta, va assegurar Blanch.

UN ESDEVENIMENT MUNDIAL QUE BUSCARÀ IMPLICAR TOT EL PAÍS

El comitè organitzador de les finals va presentar ahir l’eslògan: Aquest hivern, tots serem campions, que juntament amb altres actes arreu del territori pretendrà implicar tot el país en l’esdeveniment del pròxim mes de març. També es va presentar els exesquiadors Luc Alphand i Carolina Ruiz com a ambaixadors de les finals.

Camp revela una proposta per evitar la desaparició de Grandvalira

Camp revela una proposta per evitar la desaparició de Grandvalira

tracking