reportatge

Conveni a tres bandes

Els responsables de la Creu Roja d’Andorra, Catalunya i França es reuneixen per primera vegada per desenvolupar un nou projecte de col·laboració conjunta.

Conveni a tres bandesC. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja d’Andorra ha tingut la primera presa de contacte per crear un projecte de col·laboració amb les delegacions de França i Catalunya. La reunió que Josep Pol, director general de Creu Roja Andorrana, va mantenir amb el director de la delegació catalana, Antoni Aguilera, i la presidenta de la delegació territorial de la Creu Roja dels Pirineus Orientals, Jacquelline Turell, es va produir ahir en el marc de les jornades de treball que la delegació territorial va dur a terme a Andorra la Vella, a la qual van assistir una cinquantena de persones. Segons els presidents de cadascuna de les delegacions, l’objectiu de l’acord és el d’“establir les bases” amb un nou conveni de col·laboració que defineixi el protocol en cas de situacions de catàstrofe al país.

Aguilera i Turell es van mostrar molt agraïts per la invitació del president de la Creu Roja d’Andorra, que va fer possible la primera reunió entre les delegacions. “Vam rebre la convocatòria del president de la Creu Roja francesa, Jean-Jacques Eledjam, així que vam començar a bellugar la reunió de les tres entitats nacionals”, va manifestar Pol. Tot i ser la primera trobada, les mostres de respecte i ganes de treballar conjuntament van quedar reflectides en les converses abans de tractar els temes del conveni durant el dinar. Les jornades van continuar al llarg del dia amb diverses sessions teòriques i pràctiques grupals en les quals va participar Alain Vancapernolle, el president-delegat d’Occitània Pirineus-Mediterrani.

Col·laboració amb Catalunya

El president de la Creu Roja d’Andorra va recordar que l’organització ja va signar un acord el 2015 amb França i va afegir que l’objectiu de la trobada era crear un conveni similar amb la delegació catalana per tal d’acordar les competències d’ambdues delegacions. No obstant això, els presidents de la Creu Roja d’Andorra i Catalunya van posar de manifest la col·laboració entre les delegacions, com a la Patum de Berga o al Circuit de Montmeló, en què participen voluntaris andorrans. L’acord, que se signarà els propers dies, també preveu altres assumptes, com la possibilitat de millorar l’autonomia dels formadors a Andorra o la immigració.

tracking