Més de 2.200 persones ja han triat metge referent

Salut assegura que els pacients amb malalties cròniques mantindran l'accés directe als especialistes

Més de 2.200 persones ja han triat metge referentSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La figura del metge referent s'ha començat a implementar amb més de 2.200 assignacions, des que va entrar en vigor dilluns passat. El minsitre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat, a la roda de premsa posterior al Consell de ministres, que les persones ambmalalties cròniques mantindran l'accés directe als especialistes, així com qui tingui visites convingudes a fora del país. Pel que fa als terminis d'implementació del sistema, també ha anunciat que no es realitzaran els canvis en el copagament fins que no s'aprovi la llei de modificació de la llei de la CASS, on s'estipula queel reemborsament de la visita serà inferior quan no sigui una derivació del metge referent, excepte en el cas dels ginecòlegs, oftalmòlegs i odontòlegs.

Agenda del cap de Govern

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha anunciat, d'una altra banda, l'agenda del cap de Govern prevista pels propers dies, en la qual ha destacat la presència de Toni Martí en la propera Assamblea General de l'ONU, que serà l'última que realitzarà com a cap de Govern. Així com, la reunió de treball amb el primer ministre francès, Édouard Philippe, que es celebrarà a París el proper 1 d'octubre, on s'hi tractaran temes com l'estat de les carreteres franceses d'accés al Principat i la qüestió del contraban.

Nova emissió de deute públic

El Govern ha aprovat una emissió de deute públic a curt termini per un import de 100 milions d'euros en la modalitat de bons, sota l'empara del programa d'emissió de deute del setembre de 2017. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat queaquesta nova emissió dóna continuïtat a l'aposta del Govern per diversificar les fonts de finançament de l'Estat i de gestionar el deute públic, i ha recordat "la bona acollida que han tingut les diferents emissions per part dels inversors".

Contractació de 4 nous agents penitenciaris

El ministeri d'Interior licita la contractació de quatre agents penitenciaris, per al centre de la Comella.Aquesta licitació, aprovada al Consell de Ministres, respon a l'objectiu de l'executiu de dotar aquest cos de més efectius per fer front a les noves tasques i reptes exigits en l'àmbit professional, entre les que destaca la cobertura de tots els torns laborals diaris durant les 24 hores al llarg de l’any. El termini de presentació de candidatures finalitza el dia 17 d’octubre i entre els requisits d'accés destaca tenir entre 21 i 45 anys, posseir la nacionalitat andorrana, el títol de batxillerat o un diploma equivalent, i no trobar-se inhabilitat o suspès per a l’exercici d’ofici o càrrec mitjançant una resolució judicial ferma. Així mateix, els candidats hauran de superar també totes les proves previstes en el procés selectiu.

tracking