Debat d'orientació política

El Consell descarta aturar les negociacions amb la UE

La proposta la van presentar els consellers d'Unió Laurediana i els Independents de la Massana

El Consell descarta aturar les negociacions amb la UEFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General va rebutjar ahir les tres propostes de resolució que van plantejar els consellers d’Unió Laurediana i els Independents de la Massana. Els representants van demanar aturar les negociacions sobre l’acord d’associació de la Unió Europea (UE) fins després de la celebració dels comicis a Andor­ra, i a les institucions europees, publicar els estudis sobre l’impacte de l’acord amb la UE i avançar les eleccions al desembre.

La primera mesura només va comptar amb els vots dels cinc representants que ara formen part del grup. DA, el PS i els consellers Víctor Naudi i Sílvia Bonet hi van votar en contra, mentre que els tres consellers liberals es van abstenir. Els taronja van considerar que aturar les negociacions amb Brussel·les seria una “irresponsabilitat” i donaria “una mala imatge del país”. Els socialdemòcrates van manifestar que “no són favorables a aturar les negociacions” amb les institucions comunitàries, però sí que van admetre que les negociacions “s’alentiran” a causa de la celebració dels comicis nacionals i de les eleccions europees de l’any que ve.

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, també va votar en contra de la proposta d’aturar les negociacions, si bé va criticar “certa opacitat” de l’executiu, i de la mateixa manera que el PS va expressar que les negociacions “s’aturaran” pel mateix “procés de dissolució” del Consell General i per les eleccions a la Unió Europea. L’A també va alertar de les “repercussions diplomàtiques” en cas d’aturar les negociacions.

tracking