La policia desmantella una plantació de marihuanai deté un home

Un home de 61 anys és detingut i la policia decomissa un total de 32 quilos en plantes

La policia desmantella una plantació de marihuana i deté un homepolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dilluns passat un home resident de 61 anys per ser el presumpte propietari d’una plantació de marihuana que es trobava al mig del bosc a Andorra la Vella. Els agents van intervenir 16 plantes de grans dimensions que, segons informa el cos de policia en un comunicat, es trobava “en fase avançada de cultiu, algunes rondant els tres metres d’alçada i totes superiors al metre vuitanta, d’un pes total brut de 32 quilos”. Després de retirar les parts no utilitzades per a estupefaent, s'especifica que van quedar 27.500 grams que anirien destinats al consum directe com a cigarreta. Els altres 4.500 grams es considera que es poden destinar a usos com oli, infusions o condiments alimentaris. L’estupefaent decomissat tindria un preu al mercat d’aproximadament 36.000 euros.

Etiquetes:

El cos de policia va destacar que en l’anomenada operació Cabirol s’ha desmantellat una de les plantacions de marihuana més grans localitzades a Andorra. La droga es trobava en un terreny de 50 metres quadrats, “envoltat de vegetació i en el qual s’havia delimitat un tancat, reixes i portes amb cadenats per fer-lo inaccessible”, assenyala la policia. Fins i tot hi havia amagades fustes amb claus rovellats de quatre centímetres que funcionaven com a parany. Els agents van fer, a més, un escorcoll al domicili del detingut, on van trobar estris per a l’assecament i finalització de l’elaboració de la droga, 75 grams de marihuana en procés d’assecament, llavors de la planta i “altres elements d’interès per a la investigació”, és a dir, material per al tractament de la planta.

Per les característiques i el volum de plantes, la policia estima que “la totalitat o part d’aquesta droga estava destinada a la venda a l’engròs” del producte. Des del cos de seguretat s’indica que aquesta operació s’ha produït fruit d’una investigació prèvia en la qual els agents van “detectar anomalies” que els van portar a trobar el terreny amb la plantació i la identificació del presumpte propietari. L’operació ha estat possible pel reforç que s’ha fet en la lluita contra els estupefaents, “especialment aquells destinats a menors d’edat”, segons informa el cos. La policia també assenyala que la investigació continua oberta i que no es descarten més detencions.

Aquesta és la sisena actuació contra el tràfic de drogues d’aquest any al país, la cinquena relacionada amb la marihuana. L’anterior operació va ser al juny i va consistir en la detenció de quatre residents d’entre 25 i 41 anys com a sospitosos de formar part d’una xarxa de tràfic d’estupefaents. La resta van ser l’anomenada operació Nord, l’operació Espai i dues més que van consistir en el desmantellament d’un punt de venda de marihuana i una zona de cultiu a Encamp.

La policia desmantella una plantació de marihuana i deté un home

tracking