Nou detinguts a Juberri en una nova operació anticontraban

La policia va requisar dijous passat prop de Juberri 6.150 paquets valorats en 21.000 euros

Nou detinguts a Juberri en una nova operació anticontraban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia segueix estrenyent el setge contra el contraban de tabac. Nou persones d’entre 19 i 48 anys, totes elles no residents, van ser detingudes dijous passat per un presumpte delicte de tràfic il·lícit de cigarretes prop de la localitat de Juberri, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. En el marc d’aquesta operació, que es va dur a terme conjuntament amb la duana andorrana, la policia també va controlar dos menors, que serien familiars d’algun dels arrestats. L’operació de dijous passat és la tercera desarticulació d’una banda que tindria la intenció de transportar més quantitat de cigarretes que la permesa en menys d’una setmana.

Segons el comunicat que va emetre ahir la policia, dijous es van comissar 6.150 paquets de tabac que tenien un valor de 21.402 euros. S’acusa els arrestats de presumpte delicte de contraban i de possible associació il·lícita. Segons els agents, els detinguts haurien adquirit petites quantitats de tabac en diferents comerços del Pas de la Casa per posteriorment acumular-los en tres vehicles estacionats a la mateixa localitat. Quan la policia va interceptar els presumptes contrabandistes, el tabac requisat estava guardat en vuit motxilles grans per transportar-lo a través de la muntanya a peu.

En l’operació també es van comissar tres vehicles amb matrícula francesa, diversa documentació que la policia considera rellevant per a la investigació i 4.190 euros euros en efectiu.

Els nou detinguts van passar a disposició judicial divendres mentre que els dos menors, que segons la policia haurien efectuat “funcions operatives” dins del grup, es van posar a disposició del centre d’acolliment d’infants i joves. Els agents també treballen amb la hipòtesi que els detinguts haurien tingut la intenció de transportar els fardells a peu per la muntanya en direcció Espanya i no cap a França, a causa de la intensificació dels controls policials i duaners francoandorrans durant els últims mesos. Cal recordar que des del mes de març passat, França i Andorra van signar un acord per reforçar la lluita contra el contraban, que incloïa més controls, intercanvi de més informació entre els cossos policials de cada país i la possibilitat d’utilitzar drons per sobrevolar la zona fronterera entre el Principat i el país gal per detectar el pas a través de la muntanya amb fardells. El mateix ministre d’Acció i Comptes Públics gal, Gérald Darmanin, es va desplaçar al Principat per signar-lo. En el dispositiu especial de dijous passat van participar set policies i tres duaners. A més, el cos manté oberta la investigació i no descarta que els nou detinguts de dijous i els dos que es va arrestar un dia abans en un hotel del Pas de la Casa tinguin vinculacions. La xarxa estaria formada per persones de nacionalitat albanesa i kosovar, que provindrien de la zona de Tolosa. Divendres 24 d’agost, tres homes no residents també van ser detinguts a la parròquia d’Ordino amb 2.250 paquets de cigarretes. Entre les tres operacions s’ha detingut 14 persones i s’han comissat un total d’11.740 paquets de tabac amb un valor de 39.581 euros.

MÉS

Fronteres

Canvi de destinació a causa dels controls

Els arrestats haurien decidit traslladar la mercaderia a Espanya i no a França a causa de l’augment dels controls a la frontera francoandorrana.

Operacions

14 persones detingudes i 11.000 paquets requisats

En menys d’una setmana, la policia va detenir 14 persones en tres operacions diferents i va requisar 11.740 paquets de tabac valorats en 39.581 euros.

Nou detinguts a Juberri en una nova operació anticontraban

tracking