Infraestructures

La Generalitat espera tenir el GPS a la Seu aquest any

El secretari d’Infraestructures català visitarà Andorra al setembre per “posar al dia les gestions”

La Generalitat espera tenir el GPS a la Seu aquest anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya espera desbloquejar l’homologació GPS a l’aeroport d’Andorra-la Seu abans d’acabar aquest any. Així ho va explicar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després de l’acte de signatura del Parc Pirinenc de les Tres Nacions a Arinsal. Calvet va avançar que el Govern català “està començant una nova negociació” amb l’executiu de Pedro Sánchez i els nous responsables aeroportuaris per “fer un salt de qualitat i aprofitar aquesta magnífica infraestructura per donar més servei al territori”.

Reunió al setembre

Precisament per això, el conseller català va posar en relleu que la intenció del govern de Quim Tor­ra és que l’aeroport de la Seu tingui el GPS abans que acabi l’any 2018 i comenci la temporada d’esquí. En aquest sentit, Damià Calvet va manifestar que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, visitarà el Principat al setembre per reunir-se amb “els responsables ministerials d’Andorra”.

Segons va assenyalar, l’objectiu de la visita de Gavín serà “posar al dia les gestions que s’estan fent amb el govern d’Espanya per disposar d’aquestes noves mesures”.

Aeroport de Lleida

“Posarem sobre la taula aquests permisos i el seu darrer estat de tramitació”, va afegir. Pel que fa a l’aeroport de Lleida-Alguaire, que depèn de la Generalitat, Calvet va recordar que acull vols “d’operadors turístics que operen a An-dor­ra”, i va argumentar que “d’una manera o de l’altra des de la Generalitat anem servint interessos comuns amb el Govern d’Andorra”.

MÉS

Nou ambaixador

Calvet espera que Àngel Ros faciliti les negociacions

Damià Calvet va referir-se al nou ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, i va manifestar que espera que com a “lleidatà i català” faciliti les negociacions per aconseguir el sistema GPS a l’aeroport de la Seu.

Aeroport d’Andorra-La Seu

El conseller de Territori i Sostenibilitat va explicar que la intenció de la Generalitat amb l’aeroport de la Seu “no és trobar rendiment immediat”, sinó “que doni una funcionalitat i que a poc a poc ens doni un valor afegit”.

tracking