Govern licita un nou tram de la desviació de Sant Julià amb dos carrils de sentit únic

El consell de ministres també ha aprovat la licitació d'un concurs d'idees per a la nova unitat assistencial de radioteràpia

Imatge virtual del tram de la desviació de Sant Julià de Lòria que s'ha licitat avuiGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui, a proposta del titular d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació corresponent a les obres de la desviació de Sant Julià de Lòria. Es tracta del tram de carretera comprés entre l'enllaç de Fontaneda i el c/ Isidre Valls. Ja s’han licitat, però, i s’estan executant els treballs de connexió d’aquesta variant a l’enllaç sud a l’alçada del pont de la CS de Fontaneda, i a l’enllaç nord a l'altura del carrer Isidre Valls. El projecte té una longitud d’uns 330 metres, i una amplada de 15 metres i està associat a una primera fase de funcionament de la desviació de Sant Julià. Aquest nou vial només funcionarà en sentit descendent, amb una secció tipus de banda d’aparcament, carril bici i dos carrils de circulació. En aquesta primera fase la previsió és reposar les dues parades de bus situades a l'Avinguda Francesc Cairat en sentit descendent.

La licitació es fa mitjançant concurs nacional i el termini d’execució de les obres és de 14 mesos.

D'altra banda, també s'ha aprovat la licitació d'un concurs d'idees per a seleccionar un arquitecte que s'encarregui de la redacció del projecte i de la direcció de les obres de construcció d'una unitat assistencial de radioteràpia. La parcel·la on s'ubicarà el projecte està a cavall de les parròquies d'Andorra la Vella (Av. Dr. Mitjavila) i d'Escaldes-Engordany (Av. Fiter i Rossell), al costat de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. La superfície és d'uns 462 m2 i constarà d'una sola planta, o dues com a màxim. Sobre ella, s'haurà de preveure la possible realització d'una ampliació del centre hospitalari.

El concurs d'idees, que està destinat únicament als professionals de l'arquitectura d'Andorra, concedirà tres premis: un 1r premi d'un import de 5.000 euros al primer classificat que, si el Govern ho considera oportú, també rebrà l'encàrrec de redacció del projecte i direcció de les obres; un 2n premi d'un import de 2.000 euros al segon classificat; i un 3r premi d'un import de 1.000 euros al tercer. La data límit de presentació finalitza el dia 29 d'octubre.

Finalment, el consell de ministres ha licitat els treballs d'eixampla parcial de la CG6, concretament el tram que va del PK 0+040 al PK 0+500 (rotonda d'Aixovall fins al final de la recta inicial de la C6). Unes obres que milloraran tant l'accés com l'aparcament al centre educatiu de Formació Professional i que s'executaran en un període de 8 mesos.

EL PAS DE LA VUELTA ESPAÑA

Amb motiu de la celebració del pas de la Vuelta España que tindrà lloc a Andorra duran els dies 14 i 15 de setembre, Govern ha adoptat diverses mesures que afectaran la circulació de vehicles.El divendres 14 de setembre arriba el final de l’etapa amb origen a Lleida que finalitza a La Rabassa (Naturlandia Cota 2.000). La circulació de vehicles quedarà interrompuda durant el pas dels corredors, en els trams viaris de la frontera Hispanoandorrana, CG1, Sant Julià de Lòria, avinguda Francesc Cairat, plaça Laurèdia, CS- 130, carretera de la Rabassa, Auvinyà, Juberri i fins a la cota 2.000 Naturlandia. L’horari de pas dels primers corredors està previst a les 17.06 h a la frontera Hispanoandorrana, a les 17.10 h a Sant Julià de Lòria, a les 17.14 h a Juberri, a les 17.28 h a la Cota 1.600 de Naturlandia i a les 17.40 h arribada a la Cota 2.000 de Naturlandia. La circulació es tancarà a partir del pas del cotxe pilot del Servei de Policia amb banderes vermelles i s’obrirà novament després del pas del motorista del Servei de Policia amb banderes verdes. El pas de la caravana publicitària, que farà el mateix itinerari que els corredors en carretera oberta, es preveu a partir de les 14.45 h.

El dissabte 15 de setembre es durà a terme l’etapa amb sortida a Escaldes-Engordany i arribada al Coll de la Gallina (Santuari de Canòlich). Pel pas d’aquesta etapa, la circulació de vehicles quedarà interrompuda en els següents trams viaris durant el pas dels corredors: carrer Veedors (Escaldes-Engordany), carrer Paraires, avinguda Consell de la Terra, carrer del Valira, carrer de la Unió, CG-1, carretera de l’Obac, avinguda Tarragona, CS-101 carretera de laComella, Escaldes-Engordany, CG-2, Encamp, avinguda de la Bartra, CS-210, passatge antic camí d’Escaldes, carretera de les Riberaigües, carretera de Vila, CS-310, carretera de Beixalís, Anyós, CG-3, La Massana, avinguda St. Antoni, avinguda del Ravell, avinguda del Través, Ordino, avinguda del pont d’Ordino, avinguda del Casamanya, CS-340, carretera del Coll d’Ordino, CS-240, carretera de Montaup, Canillo, CG-2, avinguda St. Joan de Caselles, Encamp, CS-210, passatge antic camí d’Escaldes, carretera de les Riberaigües, carretera de Vila, CS-310, carretera de Beixalís, Anyós, CG-3, túnel dels Dos Valires, CS-200, carretera d’Engolasters CS-101, carretera de la Comella, CG-1, avinguda de Salou, rotonda de la Margineda, rotonda d’Aixovall, CG-6, carretera d’Os de Civís, Bixessarri, CS-600, carretera de Canòlich, Santuari de Canòlich.

tracking