política

El pacte entre el PS i L'A a Encamp no sorprèn Torres i diu que ja l'“esperava”

El cònsol creu que hauran de fer molta pedagogia per explicar l’acord als seus electors

El pacte entre el PS i L'A a Encamp no sorprèn Torres i diu que ja l'“esperava”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major, Jordi Torres, va afirmar que ja “s’esperava” que el pacte entre el PS i L’A per crear una llista territorial conjunta de cara a les pròximes eleccions generals, es confirmaria de manera ràpida a la parròquia d’Encamp. “Sí que l’esperàvem, sí, perquè almenys aquí sempre els hem vist units i veiem com fins i tot treballen alguns temes de manera conjunta”, va indicar. El cònsol sí que va remarcar que les dues formacions “hauran de fer molta pedagogia” per explicar aquest acord, especialment perquè només aniran junts a la llista territorial, no a la nacional. “Sempre hem dit que creiem que l’hauran d’explicar molt bé als seus electors i hauran de fer molta pedagogia, ja que tradicionalment han estat dos partits oposats i si van junts a les territorials però en canvi mantenen les llistes independents a la nacional, crec que serà complicat”, per això Torres opinava que si anessin junts a tot arreu, “el pacte tindria més sentit, però com sempre he dit, al final hauran de ser els electors qui determinin si ha estat una bona idea, i veurem si els resultats els donen la raó o no”.

El partit liberal va confirmar fa uns dies que havia tancat un acord amb els socialdemòcrates a les parròquies d’Encamp i d’Escaldes-Engordany, les dues que a priori era més senzill aconseguir, ja que els dos partits mantenen una bona sintonia a nivell comunal. El president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, va dir la setmana passada que els pròxims dies no es preveu que se’n tanquin més, i que tampoc podia assegurar que es fessin a totes les parròquies, però va recordar que el tema està en mans dels comitès parroquials, i que la data límit per aconseguir-los és el 20 de setembre.

Jordi Torres no ha estat l’únic cònsol de DA que ha expressat les seves reserves sobre l’acord. Des d’Andorra la Vella, Conxita Marsol va titllar-lo de “frau de llei”, i des d’Escaldes, Ordino i Canillo, han mostrat reiteradament la seva estranyesa al respecte, afirmant que “només busquen cadires”. Això sí, tots els cònsols deixen en mans dels seus electors la valoració final i defensen la seva gestió com el millor aval.

tracking