Successos

Una part de la carretera de Sispony s'haurà de reconstruir

La via va quedar molt afectada per la pluja, amb socs d’un metreSEl comú ja ha fet una reserva de fons per finançar les obres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes pluges que van caure la tarda de diumenge van provocar tres esllavissades a les carreteres de la Massana que van obligar al COEX a treballar fins ahir al matí per retirar el fang i les pedres acumulades. La zona més afectada va ser la carretera de Sispony, de la qual caldrà reconstruir-ne una part, així com l’avinguda del Través, on es van inundar una desena d’aparcaments particulars. El cònsol major, David Baró, va explicar que ja s’han posat a treballar per arreglar els danys causats i recuperar “la normalitat” a la parròquia. “Ja estem preparant un avançament de fons per contractar una empresa que ens ajudi a reparar la carretera, perquè hi ha socs d’un metre, així com altres camins secundaris i un torrent que es va desviar”, va dir el cònsol, que va afegir que “ho adjudicarem en el pròxim consell de comú”.

Baró va detallar la inundació ocorreguda als aparcaments de l’avinguda del Través, que es va produir perquè una part dels horts i de les plantacions de tabac que hi ha a sobre no tenen murs de contenció, mesura de protecció que des del comú se’ls instarà de nou a posar. “Primer netejarem la parròquia i ho deixarem tot com estava, però la setmana vinent parlarem amb els propietaris d’aquests terrenys perquè els posin, perquè si no, cada vegada es repeteix la història.” El cònsol va agrair l’esforç que van fer els bombers, els membres del COEX “i també el dels veïns, ja que ells també van ajudar a bombar l’aigua acumulada”.

A la zona del coll de la Botella també es va produir una esllavissada, igual que a la carretera de l’Aldosa, la qual ja en va patir una la setmana passada. Per això, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, va reclamar que les institucions resolguin el problema. “Aquesta és una zona molt coneguda i quan plou fort sempre hi passen coses. El comú ho sap i penso que alguna cosa hauria de fer”. Baró va explicar que ja es treballa en una solució. “Govern ja ha tret un edicte per reparar-la i estic segur que no ens donarà més problemes”. D’altra banda, un roc de 0,5 metres cúbics va caure de la muntanya, a l’entrada del poble, i va travessar el vidre d’una parada de bus fins que va quedar al mig de la CG-3. El COEX el va retirar ràpidament i no va causar grans desperfectes.

Os de Civís

Finalment, el COEX també va treballar a la carretera d’Os de Civís, on una esllavissada va deixar atrapats sis vehicles amb 15 persones a l’interior. La seva tasca va ser obrir el pas als serveis d’emergència catalans perquè poguessin accedir fins a ells i portar-los a un lloc segur.

Una part de la carretera de Sispony s'haurà de reconstruir

Una part de la carretera de Sispony s'haurà de reconstruir

Una part de la carretera de Sispony s'haurà de reconstruir

Una part de la carretera de Sispony s'haurà de reconstruir

tracking