ocupaCIÓ

El comerç del Pas de la Casa demana més atractius turístics

Els establiments van registrar entre un 20% i un 30% menys de clients al juliol

El comerç del Pas de la Casa demana més atractius turísticsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pas de la Casa va viure una caiguda important de visites durant el mes de juliol. Hotels, botigues i restaurants van tenir menys clients en un indret força concor­regut per gent del país veí i se’n van ressentir. En declaracions al Diari, el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va apuntar que el motiu principal ha estat el Mundial de futbol, que ha “atrapat” més gent davant del televisor. “És possible que el Mundial hagi estat un factor clau que ha portat molta gent davant el televisor”, va considerar. Pel que fa a la traducció de la davallada en xifres, Carrié va fixar-la entre un vint i un trenta per cent al juliol. En aquest sentit, va destacar que si bé els supermercats van tenir una facturació similar a l’any anterior, hi ha hagut “menys gent”, i va destacar cert “desànim” entre els comerciants per la situació viscuda durant el juliol.

Una mentalitat positiva

En aquest context, el president de l’associació de comerciants del Pas va remarcar la necessitat de tenir una mentalitat “positiva” per afrontar la resta de la temporada d’estiu. Així, espera que aquest mes sigui el de la recuperació. “A veure si a l’agost ens recuperem”, va afirmar. En aquesta línia, va fer esment de les iniciatives existents que porten gent al Pas de la Casa i a millorar sobretot la connectivitat amb el país veí. En aquesta línia, Carrié va destacar els esforços que s’han fet per enllaçar el Pas amb “l’exterior”, per exemple, amb el passadís de l’Arieja.

A més, Carrié també es va fer ressò d’altres activitats d’oci, com ara el circuit de kàrting o l’obertura del telecabina del Pas de la Casa durant l’estiu, que permet fer múltiples excursions a les persones que l’utilitzen. I és que Carrié va assegurar que el fan servir més de 120 persones al dia. “Gràcies a la col·laboració amb Saetde hem deixat obert el telecabina petit del Pas de la Casa, el primer que funciona tots els dies de l’estiu”. Amb tot, va assumir que s’han de fer més iniciatives. “S’han de fer moltes coses però això tothom ho sap”, va confirmar. El president de la Iniciativa Publicitària va constatar que per afrontar nous projectes al Pas hi ha d’haver un treball conjunt amb l’administració. Per això, va destacar que “s’han de posar en marxa més esdeveniments i activitats”.

Embellir l’interior del Pas

Entre els projectes de millora, Car­rié va remarcar la reforma que el comú vol impulsar al Pas per embellir els carrers de l’interior. “El comú ha presentat un projecte per reformar l’interior del Pas de la Casa”, va constatar Carrié. El president de la Iniciativa Publicitària va explicar que està previst que els treballs s’iniciïn al setembre, amb l’objectiu de molestar mínimament l’activitat comercial i enllestir en un any i mig o dos anys. Les reformes inclourien la plaça de l’església i els car­rers de la localitat.

Allargar l’estada del turista

En la línia d’engrandir l’oferta d’activitats comercials i d’oci, Car­rié va ressaltar la importància de fer esdeveniments que garanteixin l’estada dels turistes durant tot el dia. “Hem de treballar amb el Govern i el comú per fer activitats que durin tot el dia”, va manifestar. En aquest sentit, va comentar la possibilitat de fer un esdeveniment paral·lel en el marc del Mercat d’oportunitats o millorar l’oferta de la festa major del Pas. D’altra banda, Carrié va posar l’accent a promocionar la marca del Pas més enllà del Principat, en localitats com, per exemple, Tolosa, Carcassona o Montpeller.

MÉS IMPLICACIÓ DEL GOVERN

Des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas, el president, Òscar Ramon, va afirmar que la caiguda de turistes havia afectat el comerç del poble però que no la podia quantificar encara. Per capgirar la situació i tornar a fer del Pas de la Casa un lloc atractiu, va demanar “més implicació per part de Govern i que sigui qui analitzi i vegi la quantitat de problemes que tenim aquí”. Ramon entén que no tindrà una solució senzilla ni ràpida però va demanar la col·laboració de totes les institucions per aconseguir-ho.

tracking