Biodiversitat

Alliberen 60 exemplars de perdiu xerra

El centre de reproducció de Llumeneres salvaguarda actualment 68 adults, 23 cries i 200 ous

Alliberen 60 exemplars de perdiu xerraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre de reproducció de la perdiu xerrade Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, va alliberar al mes de juny 60 exemplarsde la subespècie hispaniensis, que és autòctona del país i dels Pirineus. L'objectiu del centre laurediàés fomentar la cria de la perdiui d’utilitzar-ne la producció per realitzar repoblacions cinegètiques i reforçaments poblacionals. Les intal·lacions actualment compten amb 68 adults, 23 cries i uns 200 ous en aparells covadors específics i en destaca la presència d’ una parella de perdius que està reproduint totalment de forma natural. A la zona del Pirineu, sols hi ha dos centres d'aquestes característiques, el lauredià i un situat a Esterri d'Àneu. El programa que es porta a terme al centre de Llumeneres va entrar en funcionament al juny de 2016, a través del conveni decol·laboració signat al 2015 entre el Ministeri de Medi Ambienti la Federació Andorrana de Caça i Pesca.El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, han valorat positivament aquests dos primers anys de funcionament del centre de cria de la perdiu xerra autòctona al Principat.

Un dels factor més important de la regressió de la perdiu xerra és l’abandonament progressiu dels conreus tradicionals i una modificació del paisatge que es tradueix en una pèrdua de l’hàbitat de l’espècie. El centre de cria s’inclou en el programa

general de conservació de la biodiversitat a Andorra, en tant que espècie endèmica dels Pirineus i s’emmarca en els objectius de l’Estratègia de Biodiversitat d’Andorra.

Alliberen 60 exemplars de perdiu xerra

Un exemplar de perdiu xerra

tracking