política

Iriarte creu que el comitè del PS a Ordino validarà el pacte electoral amb els liberals

Iriarte creu que el comitè del PS a Ordino validarà el pacte electoral amb els liberalsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ratificació de l’acord entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals d’Andorra (L’A) per concór­rer junts a les llistes parroquials es troba en un moment de pausa. Ara per ara només hi han donat el vistiplau els comitès parroquials dels liberals a Escaldes-Engordany i Encamp. L’altra part que intervé en aquest acord, el PS, també ha de reunir els respectius comitès. Una de les parròquies per definir és Ordino.

Víctor Iriarte serà la persona encarregada de portar tot el procés per tirar endavant les negociacions. “La intenció hi és, una altra cosa és que la gent en tingui ganes i voluntat”, va explicar en declaracions al Diari. “Tal com es va acordar cada comitè ha de decidir tirar-ho endavant i començar a parlar amb els liberals”, en aquest cas amb els d’Ordino.

Amb tot, Iriarte va explicar que la validació i les possibles negociacions estan aturades fins al setembre, ja que ara molta gent està de vacances. “De moment ho tenim posposat fins al setembre perquè ara tothom és de vacances”, va explicar Iriarte. “El primer que hem de fer és validar-ho i a partir d’aquí ja parlarem amb els liberals d’Ordino”, va remarcar Iriarte. “Al comitè ja en vam parlar abans del congrés extraordinari i la sintonia era positiva”, va indicar. Pel que fa a L’A, Iriarte va ser clar: “Veient com ha anat en altres parròquies, si ells tenen prou ganes no hi hauria problemes, però és una decisió seva.” Amb tot, Iriarte va explicar que prendran la decisió “encara que ells no l’hagin presa”. Així mateix, Iriarte va admetre que “quan es comença tot és difícil”, i va subratllar que hi ha d’haver una reunió amb “el màxim de gent”. Quant al nombre de persones que integren el comitè parroquial dels socialdemòcrates a Ordino, Iriarte va explicar que s’ha d’actualitzar “la llista”.

Acord aturat a liberals

La consellera independent dels liberals Eva Choy va destacar que L’A també “ha deixat per al setembre” la ratificació del l’acord. “Veurem com evoluciona”, va dir Choy. Caldrà esperar al setembre per veure si es ratifica l’acord en aquesta parròquia.

tracking