mobilitat

Les vendes de cotxes dièsel s'enfonsen durant el mes de juliol

El juliol es van registrar 49 operacions menys de gasoil que suposen una caiguda del 26,8%

Les vendes de cotxes dièsel s'enfonsen durant el mes de juliolARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cauen les vendes de dièsel al Principat. Segons l’últim informe d’Estadística, el mes de juliol hi va haver 49 matrícules menys, xifra que suposa una davallada del 26,8% respecte del mateix període del 2017. En els últims dotzes mesos el descens se situa en 123 vehicles, un 6,3% menys. En declaracions al Diari, el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Xavier Calvís, va destacar que aquest automòbil s’ha convertit en “el dimoni de l’automoció” i les vendes han caigut “dràsticament”.

“Venem menys cotxes [dièsel] perquè s’ha espantat molta gent i algunes marques ens han dit que no fabricaran més cotxes de gasoil”, va explicar Calvís. En aquest sentit, el president de l’AIVA va apuntar que les vendes dels vehicles de gasolina estan “per sobre” de les de gasoil. “Potser ara estem en un 65% de gasolina i ha baixat una mica el gasoil”, va precisar.

Tanmateix, Calvís no creu que es deixin de vendre vehicles dièsel al Principat, només si es deixen de fabricar. Segons va explicar, es tracta d’una “situació de mercat” que pot canviar, ja que les innovacions en els sistemes d’antipol·lució i filtres de partícules permeten que “no hi hagi les emissions que hi havia ara fa vint anys” en aquest tipus de vehicles. El president de l’AIVA va explicar que “la diferència més important és el consum final de gasolina”. “Potser d’aquí a quatre dies parlem de gasoil i no tant de gasolina”, va considerar.

Calvís va subratllar l’aparició dels cotxes híbrids i elèctrics “que fa cinc anys no hi eren”. En aquest sentit, va apuntar que la “tendència” es pot situar cap a aquests vehicles els pròxims anys.

Creixen les matriculacions

En conjunt les matriculacions han crescut un 9,7% en els últims dotze mesos, segons va informar Estadística. En aquest període, fins al juliol passat es van registrar 4.746 plaques, mentre que en el mateix període de l’any anterior n’hi va haver 4.325. Pel que fa al mes passat es van situar en 431, amb una variació negativa de l’1,8%, vuit vehicles menys. Calvís va destacar que es manté la tendència “igual que en altres anys”. Per aquest motiu va considerar que “són unes bones dades”. En aquest sentit, Calvís va subratllar que “la tendència és a l’alça i això és important”. Quant a la variació negativa del mes de juliol, Calvís va apuntar que no és significativa ja que es tracta de vuit vehicles menys.

El president de l’AIVA va explicar que “l’agost ja és més complicat, ja que “la gent està de vacances, no hi ha tant moviment i les fàbriques tanquen”. Tanmateix, va indicar que s’afronta un “final positiu “en tots els sentits”. A més, Calvís també va remarcar esdeveniments o les ajudes del pla Engega del Govern com a atractius que donen impuls al sector de l’automòbil. “Totes les marques estem treballant molt bé”, va assegurar.

tracking