Turisme

Front comú de Canillo, Encamp i Govern per salvar Grandvalira

Les corporacions de Canillo i Encamp, i el Govern pressionen Viladomat per evitar el trencament del domini

Front comú de Canillo, Encamp i Govern per salvar GrandvaliraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns de Canillo i d’Encamp, i el Govern estan fent un front comú i pressionen Joan Viladomat per evitar el trencament de Grandvalira. Així ho va explicar el cònsol major encampadà, Jordi Torres. “Tots anem en la mateixa línia i la voluntat és que el domini tiri endavant. L’últim pas l’ha fet el cap de Govern i a veure si entre tots aconseguim que el trencament no es faci efectiu.” Torres es va mostrar convençut que si calgués totes les parts estarien disposades a renegociar les condicions de Grandvalira “si així no desapareix la marca i podem continuar sent un potencial econòmic com avui en dia”.

Respecte a la possibilitat que Grau Roig tingui un forfet conjunt amb Arcalís, el cònsol encampadà va reconèixer que és un dels objectius que té marcats Viladomat de cara a aquesta temporada o a la pròxima, i que la idea no és dolenta si es pensa en l’esquiador. “Sabem que des de Saetde s’està treballant des de fa temps en aquesta opció i que volen fer-ho, sigui aquesta temporada amb Grandvalira o la pròxima només des de Grau Roig. Tot el que sigui oferir més productes a l’usuari és positiu.” Tot i així, Torres és partidari de tenir un forfet conjunt a tot el país i que no és exactament el producte que ja ofereix Ski Andorra. “Sempre dic que a la llarga tot l’esquí del país es gestionarà com si fos un únic territori. Sí que es pot comprar un forfet per a totes les estacions però no és el mateix que vendre’ns directament com si fóssim un únic espai. Crec que el futur anirà cap aquí i que l’impacte serà més important”.

Amb Saetde, el cònsol encara té pendent la segona demanda que la societat ha de presentar pels terrenys de Concòrdia i desbloquejar l’acord d’intencions, que ja té més d’un any de retard. En el seu moment en van presentar una que incloïa una indemnització per part del comú per no haver pogut explotar aquests ter­renys, fet que la corporació va descartar directament. “Després d’aquell primer esborrany, que no ens va agradar gens, els vam dir que entressin la nova proposta, però com que no ho han fet encara no sé si ells mateixos tenen dubtes o no ho acaben de tenir del tot clar. En funció del que presentin serem més flexibles en la negociació, perquè en el fons, nosaltres volem desbloquejar la situació, però si tornen a presentar la indemnització no l’acceptarem.” Torres ja ha dit que es podria acabar a la Batllia si manté aquest camí.

Mentrestant, la societat ja treballa en quatre projectes anunciats al Pas de la Casa.

tracking