Política

El comú d'Encamp ja ha elaborat un primer “esborrany” per dinamitzar el comerç

Torres es mostra satisfet amb les conclusions sobre l’estudi de camp presentades a la comissió

El comú d'Encamp ja ha elaborat un primer “esborrany” per dinamitzar el comerçARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla de dinamització comercial i empresarial que pretén tirar endavant el comú d’Encamp per millorar la situació de la parròquia segueix el seu curs. En declaracions al Diari, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va explicar que a l’última comissió del mes de juliol es va presentar un primer “diagnòstic” amb un “esborrany” per a tots els membres de la comissió. Tanmateix, no va voler avançar-ne més detalls. “És un tema intern amb els membres de la comissió, amb la majoria i la minoria, però fins que no se sotmeti a la junta de govern no vull avançar res perquè és informació que no té tothom”, va justificar Torres.

Segons va indicar, la voluntat d’aquest pla és trobar una activitat comercial o empresarial que pugui “sobreviure amb garanties”. “Busquem alguna cosa que pugui donar subsistència durant tot l’any”, va apuntar. En aquest sentit, el cònsol va expressar que van quedar “força satisfets” amb la presentació de les conclusions de l’estudi de camp a l’última comissió. Torres va recordar que una empresa s’ha reunit amb els diferents sectors d’Encamp i el Pas de la Casa per recollir els seus “neguits”. L’objectiu, va assegurar, és articular un pla de dinamització amb “un projecte a llarg termini”.

Sobre les accions del pla de reactivació comercial i empresarial, però, Torres va remarcar que hi ha d’haver un plantejament i ha d’incloure iniciatives “a curt termini” per posar remei a les peticions urgents del teixit empresarial i comercial de la parròquia.

A partir d’aquí els membres de la comissió, majoria i minoria, estudiaran el primer esborrany i hi aportaran les observacions pertinents abans de portar una proposta definitiva a la junta de govern. La intenció del comú és que de cara al setembre hi hagi una proposta definitiva.

Millorar la situació de la parròquia és una de les reclamacions del sector a Encamp. Segons va subratllar Torres, el pla recollirà actuacions per “corregir les mancances i reforçar els punts forts”. En aquesta línia, va destacar que comercialment el Pas és un “pol d’atracció de turisme molt important” i en canvi a Encamp la “proximitat” i la “forta competència” que exerceixen les parròquies centrals fan difícil que el comerç “pugui funcionar”, si bé el cònsol va insistir que tot el que són establiments de productes de primera necessitat van bé.

Torres va destacar “grans esdeveniments” que ja es fan a la par­ròquia com la Purito o l’Spartan Race. “El que demanen els comerciants ja es fa, però potser hi hauria d’haver un índex d’esdeveniments més elevat.” Així mateix, va destacar que s’han de buscar “alternatives econòmiques que aportin un plus a la par­ròquia”, tot i que va apuntar que potser no han d’estar enfocades “en un sentit comercial”.

tracking