Edifici emblemàtic

The Cloud serà una plaça oberta

Andorra Telecom arreglarà la parcel·la on s’havia de fer l’espai tecnològic i arranjarà la façana que mira a Meritxell de l’actual edifici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espai on havia d’ubicar-se l’edifici The Cloud serà finalment una plaça oberta a la ciutadania en espera que la pròxima legislatura es decideixi exactament què s’hi farà. Així ho va explicar ahir el cap de Govern, Toni Martí, durant la inauguració de la renovada avinguda Meritxell. “Des d’Andorra Telecom hem decidit que posarem aquest espai a disposició del públic. Condicionarem la zona i arreglarem la façana que mira a la via de l’actual edifici, en espera de decidir-ne el destí final”, va indicar. Martí hi va afegir que “s’apuntalarà” el soterrani de l’edifici que no es va derruir, per garantir que es pugui circular amb total seguretat, però va recordar que en el seu moment “ja hi vam fer una visita d’obres i sabem que amb els reforços que posarem, i que només haurà d’aguantar el pes de persones [no hi circularan vehicles], quedarà un espai segur i obert a tothom”.

El futur d’aquest espai el decidirà el nou executiu que surti després de les eleccions, però el cap de Govern va insistir que hauria de ser un edifici per a la parapública. “Les idees les veurem plasmades la pròxima legislatura però crec que la parcel·la és un actiu per a Andorra Telecom i defensarem posar-hi un edifici que sigui assumible.”

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va anunciar que ha arribat a un acord amb el ministre d’Ordenament Territorial i amb Andorra Telecom per tirar endavant el projecte d’urbanització de l’espai perimetral del que havia de ser The Cloud. Segons Marsol, “els arquitectes ja estan treballant en la redefinició del projecte perquè puguem presentar un concurs abans de final de més i adjudicar les obres com més aviat millor”.

La cònsol hi va afegir que “ha estat un pena que no tiri endavant el projecte, però nosaltres ens vam comprometre a donar un impuls a la zona de Riberaygua i del Fener Boulevard perquè s’obrin fins a Meritxell i ho volem complir”. Aquesta urbanització “serà definitiva” i la finançarà la corporació, tal com estava previst al pla inicial.

LA CAPITAL "S'EQUIPARA" AMB ESCALDES

La inauguració de la reformada avinguda Meritxell va permetre a la cònsol felicitar-se per dotar la parròquia “d’un nou espai públic per a la ciutadania i que ens permetrà aconseguir un equilibri amb Escaldes, en aquest aspecte”, va dir. Marsol va recordar que la parròquia veïna “ens portava molt avantatge en espais oberts i crec que amb aquest projecte, que comprèn una superfície de 20.000 metres quadrats, la situació queda més o menys equilibrada, en part per això vam decidir fer-ho tan ràpid”, va comentar. En el parlament protocol·lari, la cònsol va celebrar el sistema d’adjudicacions que tanta polèmica havia generat al principi, especialment per part de la minoria i dels comerços que veien amb preocupació com les obres podien afectar seriosament les vendes. En aquest sentit, la cònsol va afirmar que “va ser una decisió encertada i que ha valgut la pena malgrat la dificultat que ha suposat i, si calgués, la tornaria a repetir”. Per la cònsol, “el resultat final és espectacular i ens aporta la qualitat necessària per renovar el sector del comerç, que ha canviat molt a tot el món els darrers anys”. Els consellers de la minoria, per la seva part, mantenien que el sistema d’adjudicació no havia estat el millor i reconeixien que “la cònsol ha tingut molta sort”. És el cas de Lídia Samarra (PS+I), qui preferia haver fet els treballs en més temps i amb un cost inferior. “Sí que han acabat en quatre mesos però ho hem pagat amb un sobrecost important, però amb el poc temps podria haver passat moltes coses. Ha tingut molta sort”. Jordi Minguillón (Cd’I + L’A) també mantenia la seva opinió inicial i creia que “malgrat que el resultat és digne, al capdavall només s’ha fet un embelliment d’un carrer i si s’hagués fet per trams, amb més temps, segurament hauria costat la meitat de diners i hauria generat menys inconvenients als veïns i comerciants”. A la inauguració hi va assistir la pràctica totalitat dels consellers del comú, així com els cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, i Toni Martí, encapçalant la representació ministerial. El cap de Govern va voler “felicitar” la cònsol d’Andorra la Vella per haver parlat amb Escaldes i unir esforços per fer un projecte “que ens deixarà un dels carrers de vianants, dedicats al comerç, més llargs d’Europa”. Martí va recordar que la necessitat de tenir una bona entesa entre les dues parròquies “ha costat anys que s’entengués, però ara ens ha permès plasmar aquest projecte que serà beneficiós per a elles i per al país”. En l’acte, la presidenta d’Andorra Regenera, Maria Reig, va fer entrega a Marsol i a la UTE formada per Pujals i Pidasa dels primers premis Regenera a la construcció eficient. Finalment, Marsol va indicar que la plaça de la Rotonda es reformarà l’any vinent i va demanar la col·laboració ciutadana per mantenir l’avinguda el més neta possible.

The Cloud serà una plaça oberta

The Cloud serà una plaça oberta

tracking