Andrés Sanguinetti considera que el seu paper al 'cas BPA' està aclarit

L’exgestor afirma que l’espera per l’extradició i l’empresonament és el pitjor que ha viscut mai

Andrés Sanguinetti considera que el seu paper al 'cas BPA' està aclarit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Va ser el més complicat que em va tocar viure. Malgrat que un ha passat per defuncions de gent que estimo, això va ser més difícil per inesperat i perquè era injust.” Així va qualificar l’exgestor de BPA Andrés Betingo Sanguinetti tot el procés que va viure des que es va demanar la seva extradició a l’Uruguai, passant per l’estada a la presó a Andorra i el retorn al seu país després d’haver prestat declaració. L’antic empleat de Banca Privada va destacar que “ja es va aclarir tot, jo només treballava en un banc. El que vaig declarar estava tot a les actes del banc. Totes les operacions i transaccions havien passat els controls interns i filtres antirentat de capitals”.

Sanguinetti va comentar que “el pitjor no van ser els 45 dies que vaig estar reclòs [a la Comella en espera de declarar], sinó que va ser el procés anterior a l’Uruguai abans de ser extradit a Andorra. Molta paperassa. En l’àmbit judicial no anava ni endavant ni enrere i comences a desesperar”. Sanguinetti va ser posat en llibertat després de declarar i la batlle Canòlic Mingorance va accedir a deixar-lo en llibertat i tornar-li el passaport perquè pogués tornar a l’Uruguai.

L’exgestor de BPA va ser asse­nyalat pels penedits de la constructora brasilera Odebrecht com l’home que va fer de mitjancer, perquè a BPA s’obrissin els comptes i les societats a través dels quals es van fer els suborns a polítics i funcionaris a canvi de l’obtenció de concursos d’obres públiques milionàries.

tracking