Diplomàcia

Montobbio posa en relleu el bon moment de les relacions bilaterals

Montobbio posa en relleu el bon moment de les relacions bilaterals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador espanyol sortint, Manuel Montobbio, es va acomiadar ahir en un acte solemne al pati de la Borda Pairal, en què va posar l’accent en els avenços d’aquests últims quatre anys que ha estat al capdavant de la institució. Montobbio va apuntar els assoliments però també els reptes de futur com l’acord d’associació amb la Unió Europea. En un discurs davant els principals representants polítics del Govern i també autoritats parroquials, Montobbio va destacar que hi ha hagut assoliments “tangibles”, com ara els 15 dels 39 convenis subscrits entre el Principat i l’Estat espanyol que s’han signat en aquest últim quadrienni.

El diplomàtic va subratllar els tres eixos que han marcat la seva tasca a l’ambaixada espanyola: l’enfortiment de les relacions, la construcció europea amb l’acord d’associació i la dimensió iberoamericana d’Andorra. “Aquesta és la gran opció de futur a Andorra, l’associació europea”, va remarcar Montobbio en relació amb les negociacions que s’estan duent a terme, i hi va afegir: “Estem en una via molt avançada.” Així mateix, va destacar que des de l’esclat de la crisi el Principat ha iniciat aquest acostament “lògic” d’acord amb Europa. A més, Montobbio va destacar el paper del Principat en el context iberoamericà a través de “la projecció internacional d’Andorra, que es consolidarà de cara a la Cimera del 2020”, va comentar.

Ros pren el relleu

Preguntat per les prioritats que ha de seguir el pròxim ambaixador, Montobbio van indicar que han de ser “assumides com a Estat”. En aquest sentit, va destacar que “les persones passen i l’Estat continua”. Així, Montobbio va referir-se al seu successor, Àngel Ros, amb qui va assegurar que comparteix uns “interessos estructurals i comuns”.

Per la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, va valorar una “molt bona estada” de Montobbio en aquests quatre anys i va desitjar molta sort a Ros, amb qui va parlar dimecres. “Estic convençut que per la proximitat, perquè és de Lleida, ens coneix millor que d’altres ambaixadors que podrien haver vingut de més lluny” va manifestar.

En una mateixa línia es van expressar el conseller d’SDP, Víctor Naudi, i el conseller de L’A Jordi Gallardo, presents a l’acte. Tots dos van qualificar Ros com un gran “coneixedor” del funcionament del Principat. També van agrair la tasca de Montobbio.

Montobbio posa en relleu el bon moment de les relacions bilaterals

tracking