Política

L'oposició critica el retard de l'entrada en vigor de la figura del metge referent

Considera que l’executiu ha trigat massa a implantar mesures de la reforma sanitària

L'oposició critica el retard de l'entrada en vigor de la figura del metge referentSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició considera que l’arribada de la figura del metge referent ho fa tard. La consellera del PS Rosa Gili va lamentar una demora en la reforma sanitària que veu inacabada. “Entenem que serà una implicació incompleta”, va manifestar, “mentre aquesta llei no estigui presentada, esmenada i votada”.

Gili considera que “és molt decebedor que a aquestes alçades de la legislatura estiguem on estem”. I és que, segons la consellera socialdemòcrata, encara “no s’ha revisat la cartera de serveis ni les nomenclatures dels actes mèdics” pel que considera “una manca de valentia” per part de l’executiu. A més, Gili va destacar que “hi ha hagut una fuita de mitjans econòmics”, i va apuntar que “DA no ha treballat suficientment” per solucionar la problemàtica del SAAS. “Quan van entrar no tenien ni idea de quin país volien i amb la reforma sanitària el mateix”, va etzibar.

Pel conseller de L’A Jordi Gallardo, “la reforma s’ha fet en el darrer moment i gairebé quan tocava la campana”. “Estem a la recta final de la legislatura i pensem que el Govern està prenent una sèrie de decisions que s’haurien d’haver pres molt abans”, va prosseguir. Amb tot, es va mostrar satisfet. “És veritat que són decisions que d’entrada valorem positivament”, va dir Gallardo, entre les quals hi ha “la doble via”, que pot ajudar a controlar la despeses, “un dels problemes més greus”, va comentar. En aquest sentit, el president del grup liberal va insistir que cal llegir “la lletra petita” per veure quins seran els “impactes”.

Mesures puntuals

El conseller d’SDP, Víctor Naudi, va comentar que no comparteix “una qüestió de forma” perquè “el Govern de DA està aplicant mesures puntuals” que no formen part d’un “projecte conjunt”. Sobre el fet d’haver de passar pel metge referent per anar a l’especialista, Naudi va apuntar que “d’alguna forma és una pèrdua de llibertats i de drets”, i va afegir que “aquella persona que vol una rapidesa de servei acabarà duplicant el temps d’espera perquè li donin hora”.

DEMANEN QUE S'ACLAREIXIN LES IRREGULARITATS AL SAAS

Gili i Naudi van valorar ahir la investigació a l’exministra i l’exdirector del SAAS per les presumptes irregularitats en la concessió d’ambulàncies després que la jutge trobés indicis de prevaricació en el contracte amb les empreses privades. “Nosaltres vam estar a la iniciativa d’aquesta querella al SAAS”, va expressar Gili. En aquesta línia, la consellera del PS va destacar que “un dels eixos de la querella és el fet d’aquesta venda d’ambulàncies amb moltíssimes irregularitats”. Els socialdemòcrates no n’estan “estranyats”, ja que, segons Gili, “la Batllia ha anat estirant el fil en aquest afer”. Segons Naudi, la investigació “forma part d’un procés”, i va afegir que cal “saber la veritat d’aquests disfuncionaments que hi ha hagut al SAAS, també sobre la gestió de la privatització de les ambulàncies”. Pel conseller de Socialdemocràcia i Progrés, “s’ha de treballar molt” en la qüestió del SAAS.

tracking