Infraestructures

L'antic Col·legi del Pirineu acollirà la planta solar més gran del Principat

Nord Andorrà la construirà i explotarà als edificis de l’Agora International School Andorra

L'antic Col·legi del Pirineu acollirà la planta solar més gran del PrincipatNORD ANDORRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La teulada dels edificis de l’Agora International School Andorra, l’antic Col·legi del Pirineu, acollirà la planta solar més gran del Principat després de l’acord al qual han arribat la societat gestora de l’escola i Nord Andorrà. El projecte als edificis del col·legi a l’Aldosa preveu la instal·lació de 1.320 planells solars que cobriran una superfície de 2.524 metres quadrats. La planta podrà generar fins a 480.000 kWh anuals, que equivaldria al consum d’unes 150 llars del nucli antic de l’Aldosa, a la Massana.

Nord Andorrà ho va explicar ahir en un comunicat de premsa en què va anunciar l’acord amb l’Agora International School Andorra per construir i explotar la planta de producció fotovoltaica als edificis de l’escola, que són propietat del comú de la Massana. La nota assenyala que l’acord se suma a les millores que la societat que gestiona l’antic Col·legi del Pirineu està realitzant a l’escola i assegura que el conveni compta amb el vistiplau del comú de la parròquia, “remarcant així el seu compromís amb el medi ambient”.

A la mateixa nota s’especifica que la futura instal·lació tindrà una potència de 420 kW, fet que la convertirà en la planta solar més gran d’Andorra per davant dels 175 kW de l’Estació Nacional d’Autobusos. Es preveu que la planta d’energia solar de l’Agora International School Andorra estigui operativa a principi del mes de novembre. L’empresa contractada per fer les obres de construcció és Energi.

En la nota de premsa, Nord Andorrà afegeix que és una societat “completament compromesa” amb el medi ambient i recorda que és explotadora i gestora d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques de 80 kW a la Caubella (a l’estació d’esquí de Pal) i d’una de 20 kW al seu magatzem situat a la Massana. La societat també posa en relleu que conjuntament amb la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria també és membre de PERSA, empresa explotadora de la minicentral hidràulica d’Arcalís i que té altres projectes similars en curs.

Per últim, la societat destaca en el comunicat de premsa que amb la futura planta, Nord Andorrà esdevindrà l’empresa amb la producció solar fotovoltaica injectada a la xarxa més gran del país, amb 600.000 kWh l’any. Una energia, recorden, que “és produïda al territori nacional i deixada de comprar a l’exterior”.

tracking