Política

Els comitès liberals d'Encamp i Escaldes aproven el pacte amb el PS

Amadeu Rossell afirma que només s’ha concretat l’acord i que encara queden per saber els noms que la integraran

Els comitès liberals d'Encamp i Escaldes aproven el pacte amb el PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra va anunciar ahir que ha arribat a un acord amb el PS a les parròquies d’Escaldes-Engordany i d’Encamp per formar la llista territorial que intenti desbancar DA a les pròximes eleccions generals. Amadeu Rossell, secretari general de L’A, va restar transcendència al fet, “ja que és pel que hem estat treballant”, i ara se centra en la resta de parròquies. “Ja en tenim dues i crec que la tercera podria ser Andorra la Vella. També confio en una quarta, però encara no la puc avançar”, va apuntar. De moment l’acord a Escaldes i Encamp no anuncia res més “que el fet de voler anar junts en una llista compartida”, i nega que ja s’hagi decidit qui serien els noms que la formarien. “Nosaltres estem fent bé les coses. Primer un acord que es va passar al comitè nacional i des d’aleshores tots remem en la mateixa direcció i, al final, ja decidirem quines són les persones que la formaran”.

El secretari general del partit va assegurar que malgrat que la formació blava té previst tancar el període de negociacions el 20 de setembre, aquesta serà una data simbòlica que obliga les dues parts a buscar l’entesa amb celeritat. “Som molt conscients que algunes parròquies esgotaran el termini i ens demanaran una pròrroga, però com que el més important és el nostre full de ruta i no el podem ajornar gaire temps vam decidir aquesta estratègia. Si veiem que es pot tancar algun acord més esperarem, però si no, a mitjan octubre sí que treballarem amb els que siguem”. Sobre la possibilitat que en algunes par­ròquies costi més arribar a aquesta entesa, Rossell creu que serà més un problema de temps que de qualsevol altra cosa. “No crec que sigui més difícil en alguns llocs que en d’altres, com tampoc no crec que sigui qüestió d’afinitats el que ha fet que Encamp i Escaldes-Engordany siguin les primeres a tancar l’acord. El més important és que els comitès treballin de manera independent però ara, a l’estiu, és més difícil que es reuneixin”.

Per la seva part, la primera secretària del PS, Susanna Vela, va recordar que a diferència del que passa amb els liberals, “nosaltres vam donar el mandat als comitès parroquials de buscar l’acord, no la llibertat per fer-ho, per tant, que es comencin a concretar alguns és un bon senyal i demostra que s’està fent una bona feina”. En aquest sentit, Vela va reconèixer que en algunes parròquies havien tingut “reunions més formals i altres no tant, però buscarem l’acord a totes. Ningú diu que sigui una tasca senzilla però estem convençuts que ho aconseguirem i per això treballem”, va comentar.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili també va mostrar la seva satisfacció pels acords anunciats i va afirmar que Encamp i Escaldes només són les primeres. “Ens felicitem que ja hi hagi comitès que l’aprovin i entenem que això seguirà el seu curs. Volem un acord per donar la volta a aquest sistema electoral tan injust que considerem que tenim”, opina. Gili també creu que l’estiu “és un moment poc operatiu”, però espera començar a rebre bons inputs per part dels militants del partit.

tracking