reportatge

Presó per al fugitiu

El Tribunal de Corts condemna a dos anys de presó ferma i un de condicional un home de nacionalitat alemanya acusat de perpetrar setze robatoris amb força el 2015. El condemnat, en sortir de la presó preventiva, va fugir del país amb una motocicleta robada.

Presó per al fugitiuSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a dos anys de presó ferma i un de condicional un ciutadà alemany com a autor de setze robatoris amb força i escalament en diversos establiments hotelers del Principat, si bé va ser absolt del delicte de furt del qual estava acusat per la fiscalia. A més, la justícia va dictaminar que el condemnat, de 35 anys, haurà de fer front a 6.480 euros en concepte de responsabilitat civil. Per acabar, Corts, atenent la petició de l’acusació pública, va sentenciar el condemnat a una expulsió d’Andorra durant un període de 20 anys.

Tota una condemna que difícilment complirà. I és que després de ser arrestat el març del 2015 i empresonat provisionalment a la Comella durant vuit mesos, l’home va ser posat en llibertat en espera del judici. Un fet que va aprofitar per robar una motocicleta amb la qual va fugir del país. Com a resultat, a hores d’ara encara es troba pròfug de la justícia. La seva història a Andorra, però, es remunta pocs mesos abans de la detenció, entre els mesos de febrer i març de l’any 2015. Segons la investigació policial, el ciutadà alemany va arribar al Principat amb un vehicle robat al seu país de naixement, concretament un Audi A6, que va utilitzar per moure’s per tot el territori des d’un hotel d’Arinsal, on va fixar el seu allotjament.

Llavors, el condemnat va dedicar l’estada al país per robar en diversos restaurants i hotels. Actuava en establiments petits i aïllats dels nuclis urbans, en els quals entrava amb relativa facilitat i sostreia el contingut de les caixes fortes i enregistradores. De fet, la policia va apuntar que almenys una desena dels robatoris es van produir durant quatre dies consecutius, del 4 al 8 de març de l’any 2015.

Detingut a Naturlandia

Les sostraccions es van perpetrar a Ordino, la Massana, Canillo i Sant Julià de Lòria, totes en locals d’hostaleria excepte una, que es va produir en una empresa ordinenca de gestió immobiliària. Un periple que va acabar a Naturlandia, quan les forces de l’ordre el van detenir pels voltants del restaurant del parc d’aventures lauredià. Llavors, davant del batlle, va reconèixer ser l’autor de només sis robatoris.

A l’habitació d’hotel massanenc on s’allotjava la policia va trobar, entre d’altres coses, més de 10.000 euros en efectiu i una tauleta electrònica on curiosament havia fet recerques per Internet sobre el centre penitenciari de la Comella.

tracking