societat

Mandicó destaca l'atractiu turístic del Golf Soldeu

Les instal·lacions del pla d’Espiolets compleixen deu anys d’activitat

Mandicó destaca l'atractiu turístic del Golf SoldeuGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va destacar ahir que el Golf Soldeu és un dels atractius de les valls d’orient, afavorint la desestacionalització del sector turístic durant els mesos d’estiu. Mandicó va fer aquestes declaracions durant la celebració dels deu anys del Golf Soldeu amb un acte que va tenir lloc a les instal·lacions del pla d’Espiolets.

El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, va posar en relleu el perfil de client que arrosseguen aquests equipaments, principalment d’Andorra, els països veïns, la Gran Bretanya i Holanda. Per la seva banda, el director tècnic de Grandvalira-Ensisa, Enric Barbier, va explicar com s’efectua la transició entre el blanc i el verd amb el desgel i el condicionament de la gespa del camp més alt d’Europa, situat a 2.250 metres d’altitud, a Soldeu. L’equip de manteniment compta amb cinc persones que treballen intensament un cop finalitza la temporada de neu fins a l’obertura del Golf Soldeu a principi del mes de juliol.

Tret de sortida el 2008

El Golf Soldeu va donar el tret de sortida oficialment la temporada 2008, tot i que no va ser fins l’estiu del 2009 quan es van celebrar els primers tornejos. Els treballs de condicionament es van iniciar durant l’any 2005 amb el disseny de les instal·lacions a càrrec de l’arquitecte especialista en la construcció de camps de golf Jeremy Pern.

Els equipaments compten amb una longitud de 2.590 metres al llarg de 16 hectàrees. Entre els obstacles habilitats al camp de golf es poden trobar búnquers o water hazards.

tracking