societat

El SAAS vota pels delegats de personal per primera vegada

Els 850 treballadors escullen quatre representants entre dotze candidats

El SAAS vota pels delegats de personal per primera vegadaCarlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del Servei Andor­rà d’Atenció Sanitària (SAAS) van acudir ahir a les urnes per escollir, per primera vegada en la seva història, els delegats de personal. La jornada electoral va començar a les vuit del matí i es va allargar fins a les quatres de la tarda a la clínica Verge de Meritxell, temps en què els 850 professionals sanitaris amb dret a vot van poder triar quatre entre els dotze candidats que s’hi van presentar.

A més, entre el dia 23 d’aquest mes i ahir mateix es va poder fer efectiu el vot per dipòsit. “S’ha fet per facilitar el vot a les persones que no podien venir avui [ahir]”, va apuntar la presidenta de la mesa electoral, Antònia Berenguer, que va remarcar que “els 850 votants són tots els treballadors del SAAS amb més de sis mesos a la feina, no tan sols la part assistencial”. Berenguer va explicar que els dotze aspirants a delegat de personal van haver de recollir l’aval de la resta de treballadors per formalitzar la seva candidatura, tot i que “només poden ser escollides quatre persones perquè, segons el Codi de relacions laborals, a partir de 300 treballadors hi poden haver quatre delegats”.

El “mandat” dels representants que surtin escollits, va recordar, s’allargarà durant quatre anys i durant aquest temps “podran treballar en convenis col·lectius, millores laborals, revisió de reglaments i fer tot tipus de propostes”.

“Bona afluència”

Berenguer va congratular-se per la “bona afluència” i va posar en relleu que els resultats es faran públics en “tres o quatre dies” després de la ratificació pertinent del Servei d’Inspecció de Treball.

tracking