política

Naudi retreu a Martí que posi a UL i massanencs a l'òrbita de DA

El conseller critica que el cap de Govern posi UL i els consellers massanencs a la seva òrbita per pugnar amb el PS

Naudi retreu a Martí que posi a UL i massanencs a l'òrbita de DAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La relació entre DA i Unió Laurediana-Independents de la Massana no passa pel seu millor moment malgrat que fa uns mesos s’havia especulat amb la possibilitat que anessin de bracet a les eleccions generals. El conseller independent de la Massana, Carles Naudi, retreu al cap de Govern, Toni Martí, que polaritzi el tauler polític actual i que el redueixi a una pugna amb el Partit Socialdemòcrata (PS), que en l’últim sondeig del CRES se situava com a primera força política en intenció de vot, davant dels taronja i els liberals (L’A).

L’acusa de “fer veure” que els demòcrates i UL-Independents de la Massana vagin a l’una, “quan no hi ha res des de fa setmanes”. Naudi lamenta que Martí vulgui “anul·lar” els consellers lauredians i massanencs i els hagi “ningunejat” per crear “la sensació que és DA contra el PS”. “El PS està ficat amb els Liberals i [Martí] ens intenta ficar amb [DA] dins d’un pacte fantasma, de manera que bipolaritza la situació entre bons i dolents”, assevera el conseller independent de la Massana, que diu que Martí vol demostrar que ell és “el bo i el PS el dolent”. “De qui realment té por és de nosaltres, perquè a hores d’ara podem arrossegar més consellers i una parròquia”, afirma el representant.

Naudi assegura que no estan negociant amb DA i recorda que només hi ha hagut una única trobada que va tenir lloc fa mesos. “No n’hi ha hagut més”, insisteix el conseller massanenc, que ironitza sobre l’ambient polític que es respira malgrat que encara no hi ha data per a les eleccions, que com a molt estirar haurien de ser el març de l’any que ve. “Estem en pre-precampanya i per tant, ara el que ens toca és fer la feina per la qual ens han votat”, va manifestar Naudi.

Quant a les diferències, el conseller admet que “hi ha una evidència pública” sobre l’acord d’associació. “Estem totalment enfrontats”, assegura Naudi. Els consellers d’UL i els Independents de la Massana han estat més reticents a les negociacions i segueixen reclamant un estudi d’impacte sobre què pot suposar per al país un acord amb Brussel·les. Martí ja va avançar a principis d’aquesta setmana que si hi ha “moltes més coses que els separen”, no “forçaran les coses”.

D’altra banda, Naudi també critica que Martí retragués dilluns passat al Consell que no s’hagi habilitat el mes de juliol per fer el treball a les comissions. Considera que DA té majoria i que per tant, “si hagués volgut” ho hauria pogut fer. “Nosaltres ens vam posar a disposició per treballar tots els dies d’estiu que fos necessari”, recalca el conseller massanenc, que assegura que tenien el seu “suport” per seguir fent-ho.

tracking