justícia

La jutge imposa a Besolí una fiança de 73,3 milions per evitar l'embargament

Lamela dona 24 hores a l’ex-conseller lauredià i la resta de processats per abonar les quantitats

L'exconseller de finances lauredià Joan BesolíARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va obrir ahir judici oral contra els sis processats en l’operació Rimet, entre els quals l’exconseller de Finances de Sant Julià Joan Besolí i l’expresident del Barça Sandro Rosell, als quals acusa d’organitzar una xarxa per apropiar-se diners de la Confederació Brasilera de Futbol. El tràmit va suposar la reclamació, per part de la jutge, de fiances milionàries als processats per evitar l’embargament dels seus béns. En l’escrit els donava 24 hores per abonar-les. En el cas de Besolí, la fiança ascendeix a 73,3 milions, 5 milions més baixa que la que demana a Rosell, de 78,6 milions. A la dona de Rosell, Marta Pineda, també imputada, li reclama 66,6, la mateixa quantitat que a Pedro Andrés Ramos. A Shahe Ohannessian i José Colomer els imposa 53,3 milions. Amb aquestes reclamacions Lamela es vol assegurar les possibles responsabilitats econòmiques que se’ls poguessin reclamar en la futura sentència. Amb tot, es manté la presó provisional per a Rosell i Besolí, situació que s’allarga des de fa més d’un any.

Aquesta mateixa setmana també es donava a conèixer la petició de penes que sol·licita la fiscal del cas, Maria Antonia Sanz. En el cas de l’empresari lauredià, deu anys de presó i 55 milions d’euros de multa.

La jutge Carmen Lamela considera als sis processats part d’una estructura liderada per Rosell amb la “inestimable intervenció” de Besolí, gestor de professió i titular de comptes bancaris i societats a Andorra, i creada per lucrar-se de fons irregulars de la Confederació Brasilera de Futbol pels drets de retransmissió d’amistosos de la seva selecció i també de diners procedents del patrocini de Nike a l’equip de futbol. La quantitat que la jutge instructora considera que van blanquejar frega els 20 milions d’euros. La jutge espanyola considera que també va tenir un paper fonamental Ricardo Teixeira, expresident de l’ens que dirigeix el futbol brasiler.

tracking