Polèmica agressió a un taxista en una benzinera

El conductor feia el servei requerit per la policia, que havia controlat i posteriorment alliberat l’agressor per uns altres fets

Polèmica agressió a un taxista en una benzineraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir dilluns de la setmana passada un resident de 33 anys acusat d’agredir un taxista i el treballador de l’estació de servei canillenca on va ser arrestat. La particularitat és que al taxista l’havia trucat la mateixa policia perquè recollís el presumpte agressor, al qual havien controlat i després deixat anar per uns altres fets que no han transcendit, segons van explicar fonts coneixedores dels fets. Aquesta pràctica, la de demanar un taxi perquè vagi a buscar algú que ha estat alliberat després d’un arrest se sol usar, segons van indicar fonts properes al cos de policia, per a persones que no coneixen el país, o bé que no tenen mitjans per avisar el transport o situacions similars. Aquesta manera de procedir, però, ja s’estaria revisant a conseqüència de l’incident de fa una setmana.

La detenció es va produir a les 21.40 hores de dilluns passat i a l’arrestat se li atribueixen presumptes delictes contra la integritat física i moral, el patrimoni, la llibertat, l’honor, la funció pública i la salut pública. Respecte als fets, i segons recull el comunicat de premsa del cos d’ordre, la policia va ser requerida perquè acudís a la benzinera canillenca, ja que el detingut estava agredint un taxista i l’empleat de l’estació de servei. A més, havia causat danys al cotxe. En intervenir-hi, els agents també van ser objecte de la violència del detingut. Va proferir amenaces i injúries contra ells, i a més es va resistir al control. Durant l’escorcoll, se li va trobar una petita quantitat de cocaïna a la cartera.

El taxista, segons fonts properes, ha presentat denúncia pels fets i s’està recuperant de les lesions, per les quals va necessitar atenció mèdica.

També per resistir-se als agents va ser detingut un jove de 19 anys dimarts passat. La policia va acudir a un domicili particular d’Andorra la Vella per unes desavinences familiars. El jove hauria comès un presumpte delicte de desobediència i resistència greu als agents intervinents.

Comissió rogatòria

Una altra de les actuacions destacades de la setmana passada va ser la detenció de dos ciutadans no residents i d’origen alemany en el marc d’una comissió rogatòria internacional enviada al Principat. L’arrest també es va produir dilluns passat. Segons va explicar la policia, es tracta d’una operació judicialitzada que s’ha batejat com a Webbetruger i en el marc de la qual van ser arrestats una dona i un home de 75 i 55 anys als quals se’ls imputa un presumpte delicte de blanqueig. Estarien relacionats, segons fonts coneixedores, amb estafes a través d’Internet.

ARRESTATS 22 CONDUCTORS PER CONSUM D'ALCOHOL O DROGUES

La majoria de les detencions de la setmana passada van estar motivades per conduir sota els efectes de l’alcohol. La policia està duent a terme una campa-nya específica de controls fins al 31 de juliol que va motivar la majoria dels 22 arrestos (18 homes i 4 dones) per presumptes delictes contra la seguretat en el trànsit. Només en quatre dels casos el positiu d’alcohol va estar al marge de la campanya esmentada: en dos ocasions la policia va aturar els conductors en una parada rutinària, un jove de 19 anys va ser detingut després de protagonitzar un accident de trànsit amb danys, i finalment, un home de 39 va ser controlat després de protagonitzar una infracció de circulació. El positiu més elevat va ser el d’un home resident de 22 anys que va quadruplicar la taxa permesa amb 2,01 grams per litre de sang. En dos dels casos no hi va haver positiu d’alcohol però sí de consum de droga. Van afectar dos joves residents. La policia també va constatar d’altres infraccions en dos dels detinguts. Una dona resident de 23 anys va ser interceptada conduint sota els efectes de l’alcohol i amb una suspensió del permís de conduir en vigor. En un altre dels casos, a un conductor resident de 34 anys, els agents que el van controlar també li van trobar una petita quantitat de cocaïna, per la qual cosa també se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Duia concretament 0,3 grams de l’estupefaent. La campanya específica de controls d’alcoholèmia va arrencar l’1 de juliol i es durà a terme fins a final de mes. Un dels objectius de l’acció és exercir major vigilància a les carreteres en una època més complicada per la proliferació de festes majors. A banda de les alcoholèmies també es vigila el consum de drogues.

tracking