laboral

Immigració legalitza els papers dels colombians irregulars

Es tramita l’expedient sancionador contra l’empresari pastisser implicat

Immigració legalitza els papers dels colombians irregulars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Immigració ha regularitzat els papers dels colombians implicats en un suposat cas d’abús laboral comès per un empresari del sector de la pastisseria amb locals a la Massana i Escaldes. Precisament, aquest últim ha tancat de moment i ha penjat un cartell on culpa del tancament les informacions sobre el cas, ja que considera que estan deformades. Immigració ha legalitzat la situació dels colombians que es van quedar, ja que n’hi va haver alguns que van tornar al seu país un cop va esclatar el problema.

Paral·lelament a la regularització dels papers d’immigració s’ha estat tramitant l’expedient administratiu contra l’empresari. La investigació inicial hauria detectat un possible cas d’abús laboral amb empleats que patien unes condicions més enllà de la normativa i als quals no se’ls havia dotat dels permisos corresponents. L’empresari hauria contractat tres empleats d’origen colombià sense el procés dels papers de residència i treball. Els fets també es van trametre a la fiscalia, que haurà d’analitzar si existeix alguna infracció de tipus penal. De moment, a nivell administratiu, segons fonts properes al cas, és molt probable que s’acabi aplicant una sanció.

Immigració va avisar els treballadors implicats que tenien un termini per a regularitzar la seva situació un cop al corrent del problema. En cap cas es van detectar indicis que hi hagués tràfic de persones.

tracking