turisme

30 empreses d'habitatges d'ús turístic han donat d'alta els pisos

La resta de les 46 societats poden fer-ho gratuïtament fins a principis d’agost

30 empreses d'habitatges d'ús turístic han donat d'alta els pisosEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena d’empreses ja han regularitzat els pisos turístics que tenen a disposició d’acord amb l’estipulat a Llei de l’allotjament turístic. La presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Valérie Lackner, va explicar que hi ha 76 societats al Principat que exploten aquest tipus d’allotjaments i ara estan demanant el número de placa. Segons dades que els ha facilitat Govern, hi ha 2.350 apartaments moblats que han de ser regularitzats com a habitatges d’ús turístic.

Les empreses tenen temps fins a principis d’agost per fer els tràmits de manera gratuïta, mentre que si s’opta per fer-ho més endavant hauran de pagar. Lackner afirma que en aquest procés cal destacar que és el propietari del pis “qui té el registre de l’habitatge i no l’empresa”. “Nosaltres podem representar aquests propietaris, però el nombre d’habitatges d’ús turístic és del mateix propietari i de l’apartament”, ressalta la presidenta de l’AEAT. L’empresa d’allotjaments només podria actuar com a propietària en cas que obtingui els poders notarials.

Les 18 empreses que formen part de l’associació ja han fet el primer pas per obtenir la placa en presentar la sol·licitud d’alta al registre al servei de tràmits de la parròquia on es troba l’habitatge. Un cop validada la sol·licitud pel departament de Turisme, la Unitat d’Inspecció d’Allotjaments Turístics contactarà els propietaris per fer la inspecció dels habitatges d’ús turístic (HUT). Els tècnics faran dues inspeccions. En cas de detectar mancances que impedeixin l’alta de l’HUT al registre, s’atorgarà un període de temps no superior a un mes per esmenar les mancances.

tracking