Economia

Ubach diu que el neguit dels colliters de tabac s'ha de resoldre internament

La ministra assegura que Govern “farà tot el possible” per garantir l’estabilitat del sector

Maria Ubach parla de l'acord d'associació
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va afirmar ahir que entén el neguit de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) respecte a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), si bé va remarcar que la demanda de l’APRA als fabricants perquè es comprometin a comprar-los la collita durant 10 anys és una qüestió que s’ha de resoldre “a nivell intern”.

De fet, Ubach va recordar que l’acord és positiu “per al sector dels fabricants i dels agricultors” i que el malestar dels colliters no donarà peu a possibles modificacions del text d’associació amb la Unió Europea.

“Garantir l’estabilitat”

Tot i això, la titular d’Afers Exteriors va garantir que l’executiu “farà tot el possible perquè l’estabilitat per al sector agrícola pugui ser possible i efectiva”. Així, va apuntar que “ara hem de fer un treball a nivell intern entre Govern i l’APRA” i va assenyalar que des de Govern “mai” s’ha deixat de costat l’opinió dels agricultors.

En aquest sentit, Maria Ubach va posar l’accent en què el ministeri de Medi Ambient i Agricultura “justament ara” està treballant per “a la reconversió del sector agrícola” i estudiant “com diversificar aquest sector”.

Cimera iberoamericana

D’altra banda, la ministra va valorar “molt positivament” la seva visita aquest dimecres al Fòrum Polític d’Alt Nivell de les Nacions Unides a Nova York, on es va trobar amb el ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell. Ubach va explicar que va rebre el suport del seu homòleg respecte a la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana del 2020. Així mateix, va referir-se a la visita que Borrell farà al Principat a l’octubre, tot destacant que “es tractaran les relacions bilaterals que tenim amb Espanya, que són molt intenses”.

Ubach diu que el neguit dels colliters de tabac s'ha de resoldre internament

tracking