Fi d'una obra emblemàtica

PS i SDP volen la dimissió dels responsables

Els grups de l’oposició critiquen la manca de planificació i la mala gestió de l’executiu

PS i SDP volen la dimissió dels responsablesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) van demanar ahir la dimissió dels responsables de la fi del projecte The Cloud. El conseller d’SDP, Víctor Naudi, considera que “tant el ministre Torres com el director d’Andorra Telecom haurien de dimitir”. Segons Naudi, l’aturada de The Cloud constata una “manca de rigor i seriositat” per part d’aquest Govern. Pel que fa als projectes futuribles, “prefereixo que l’executiu no proposi res, perquè allà on toquen no hi creix ni herba”, va expressar. També va criticar les formes de procedir del Govern, “per fer les coses amb caprici ara no tenim edifici i Andorra Telecom ha de pagar un lloguer”.

D’altra banda, des del PS van coincidir amb Naudi i van exigir que hi hagi “responsabilitats polítiques”. La consellera general del PS, Rosa Gili, va expressar que “haurien de plegar tots aquells que són responsables del malbaratament”. Els de la formació vermella creuen que la fi del projecte era “la crònica d’una mort anunciada”, i van argumentar que el ball de xifres es va iniciar l’any 2014, fins ara s’han gastat prop de tres milions d’euros. El PS considera que el Govern mai ha tingut clar quin ús se li donaria a l’edifici, “si no saps ni la funcionalitat que tindrà no cal ser enginyer per veure que allò no acabarà bé”, va dir la primera secretària del partit, Susanna Vela. Tant Vela com Gili van opinar que frenar el projecte és fruit d’una decisió sensata. “Han tingut seny aturant el projecte, però no l’haurien d’haver engegat”, va reflexionar Gili.

Quantificar les pèrdues

Els partits de l’oposició responsabilitzen l’executiu d’una mala gestió del projecte The Cloud que ha acabat descartant-se. Els consellers generals del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa i Judith Pallarés, es van mostrar sorpresos per la notícia: “fa uns dies semblava que tirava endavant, no s’esperava això”, va manifestar Pallarés. Ambdós consellers van afirmar que estan molestos per l’actitud de l’executiu, i Pallarés va demanar que Demòcrates per Andorra (DA) expliqui com s’han produït les desviacions de diners que han fet que el projecte no avanci. Els Liberals demanen que DA aclareixi la quantitat total de diners que suposarà desfer el projecte. “Volem saber quant ha costat fins ara el concurs d’idees, els estudis d’ocupació i el projecte de l’arquitecte”, va avançar Costa. D’altra banda, van criticar amb duresa que l’executiu hagi anunciat que la setmana que ve comunicaran les propostes per al futur de l’espai. Segons Costa, “no pots descartar un projecte i la setmana següent avisar què faràs”.

No s’havia estudiat prou

La consellera independent, Sílvia Bonet, va manifestar que el final de The Cloud li generava un doble sentiment: per una banda alegria que s’aturés una cosa inviable i per l’altra disgust per la incertesa del futur de les oficines d’Andorra Telecom. “Era un projecte faraònic i desproporcionat, però estic trista perquè es van enderrocar dos edificis històrics”, va admetre. La consellera creu que el futur de l’espai passa per construir un edifici “sostenible” que centralitzi les telecomunicacions del país. “Penso que el comú d’Andorra la Vella ha de participar en el debat sobre el futur de l’espai”, va dir, i va afegir que “cal prendre consciència del país que tenim, això no és ni Dubai ni els Emirats”. Finalment, el conseller general del grup mixt, Carles Naudi, va atribuir el fracàs del projecte a l’executiu: “És un Govern sense rumb que no té planificació i entabana la població.” Segons el conseller va faltar un projecte estratègic i idees darrere del projecte. “Tant de bo hi hagués l’oportunitat de fer un o dos The Clouds, però això demostra que no ho han estudiat”, va afirmar. Naudi va lamentar que el projecte solament ha servit per enderrocar dos edificis i pagar un lloguer de 135.000 euros l’any per a Andorra Telecom que fins ara no s’havia de satisfer.

tracking