Reportatge

Dos cops contra la mateixa pedra

Un francès, condemnat a deu mesos de presó ferms per fer contraban. Ho feia per pagar les primeres multes per tràfic il·lícit de tabac i alcohol.

França intercepta un 20% menys de tabac a la fronteraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És la història d’un contrabandista que ha topat amb la mateixa pedra dues vegades. Un home francès condemnat per contraban de tabac i alcohol va tornar a cometre el mateix delicte per pagar la multa de 28.000 euros que li havien imposat el primer cop per transportar de manera il·lícita la mercaderia des del Principat cap al país veí. Segons va publicar ahir el diari francès La Montagne, un tribunal gal va imposar a l’home dos anys de presó, deu mesos ferms, per contraban de tabac i de begudes alcohòliques. Durant els 14 mesos condicionals, tindrà l’obligació de trobar una feina i pagar el que encara deu a hisenda, a més de 5.000 euros per més multes. A més, els magistrats li han prohibit l’accés a tres departaments gals que donen accés al Principat (l’Arieja, els Pirineus-Orientals i l’Alta Garona) com a mesura dissuasiva perquè no torni a delinquir.

L’home, que ja havia estat condemnat l’any 2008, va ser interceptat novament l’agost del 2015 quan tornava d’An-dor­ra a través de l’autovia A-75, al departament francès de Cantal. Portava un centenar de cartrons de tabac i desenes de botelles de begudes alcohòliques –molt per sobre del llindar permès– per revendre-ho després a la ciutat de Clermont-Fer­rand. Aleshores, segons la informació del diari francès, se li va proposar de pagar 2.100 euros en concepte de diferencial, però no ho va acabar fent. Un any més tard, a la mateixa autovia, va tornar a ser interceptat pels agents duaners amb una altra càrrega de mercaderia. La defensa demana que s’absolgui el seu client perquè considera que ara té prou estabilitat per pagar els seus deutes amb la hisenda francesa i que ja fa mesos que està tornant els diners.

tracking