Política

Espot critica l'actitud del PS amb la llei de l'habitatge

Liberals presentarà esmenes parcials al projecte el mes de setembre

Espot critica l'actitud del PS amb la llei de l'habitatgeSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, considera que les valoracions del president del PS, Pere López, que dilluns va criticar durament la llei de l’habitatge, són fruit d’una campanya preelectoral i de política de “terra cremada”. Espot va declarar ahir en una roda de premsa que els qualificatius usats per López per parlar de la llei “són desproporcionats i obeeixen a la dinàmica del PS dels últims temps”, i va afegir que “no s’ajusten” a la realitat. El ministre va reiterar que té “la mà estesa” davant les iniciatives d’altres partits, i va recordar que fins a la data les propostes del PS han estat “bastant pobres”.

El ministre va reiterar que ni Govern ni DA entraran en la dinàmica de fer campanya abans d’hora perquè encara queden molts mesos i “estem concentrats en la tasca de governar”. Preguntat per si estarien disposats a establir un sostre de preu en el cas d’aquells pisos que puguin optar a les desgravacions fiscals per evitar que hi hagi habitatges d’alt poder adquisitiu, Xavier Espot va respondre que no coneix cap cas de pisos que s’estiguin llogant a 3.000 o 4.000 euros, “però si això ha de tranquil·litzar el PS, nosaltres estem oberts a parlar-ho a través d’esmenes a l’articulat”.

Esmenes parcials

D’altra banda, la consellera general de Liberals Judith Pallarés va explicar en declaracions al Diari que el grup presentarà esmenes parcials de cara al mes de setembre. “Pensem que més enllà de la llei es poden trobar incentius per tal de solucionar la problemàtica”, va dir. Segons Pallarés, el problema rau a trobar fórmules que tinguin una incidència directa sobre els pisos buits. “Hem de trobar incentius més immediats per promoure el lloguer”, va dir.

TRES ENTITATS SE SUMEN A LA XARXA D'EMPRESES INCLUSIVES IMPULSADA PER AFERS SOCIALS

Les empreses Bomosa, Via Moda i Hotansa i Soldeu Hotels es van adherir ahir a la xarxa d’empreses inclusives impulsada per Afers Socials. D’aquesta manera, les entitats van signar un conveni on es comprometen a integrar en les seves plantilles persones amb discapacitat en un entorn normalitzat i en igualtat de condicions amb els altres treballadors. Segons va destacar el ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, amb aquestes incorporacions la xarxa disposarà de 16 empreses amb 18 treballadors contractats sota aquesta modalitat. Tal com va explicar el ministre, Via Moda contractarà un operari de magatzem a jornada completa, Bomosa incorporarà una persona al magatzem de Veritas i finalment Hotansa i Soldeu Hotels optaran per una persona a mitja jornada amb un contracte de sis mesos de durada.

tracking