Política

El PS vol acords amb L'A a les set parròquies

Presentaran una esmena a la totalitat a la llei de l’habitatge, que consideren “mesquina”

El PS vol acords amb L'A a les set parròquiesPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) espera arribar a un pacte amb els Liberals a totes les parròquies per presentar-se de manera conjunta en les llistes territorials de cara a les pròximes eleccions generals. Així ho va manifestar el secretari d’organització del PS, Carles Sánchez, que va destacar que “cal veure quins temes parroquials poden unir aquesta candidatura”, però es va mostrar optimista de cara a convertir-la en una realitat. Sánchez va expressar que s’han fet les primeres reunions de contacte, que continuaran després de les vacances d’agost.

Esmena a la totalitat

D’altra banda, el president del PS, Pere López, va declarar que presentaran una esmena a la totalitat a la llei de l’habitatge, que el mateix López va qualificar de “mesquina i despietada”. El president de la formació va manifestar que la coneguda com a llei Òmnibus no dona solució al problema de l’habitatge, “les qüestions essencials no es tracten, s’esquiva el debat de fons, com per exemple la creació del registre de la propietat”. El dirigent considera que la llei té elements “que preocupen perquè poden generar un augment de preu”. López va posar com a exemple el cas de les rebaixes fiscals que es poden aplicar a pisos d’alt poder adquisitiu, “no compartim les rebaixes fiscals i menys en pisos que sobrepassen el preu mitjà, s’ha d’establir un sostre”, va dir.

López va voler destacar que l’única mesura de la llei que incideix en el problema de l’habitatge és la taxa sobre els immobles buits, però tot i això va assegurar que hi ha múltiples fórmules per evitar-ne el pagament, “tot just cal posar-lo al mercat i t’escapes de pagar”.

Finalment, va recriminar a Demòcrates per Andorra que “juguen” amb el patiment de les persones que tenen dificultats per pagar el lloguer i creen una “falsa esperança”. “Govern coneix les mesures que proposem, però no vol o no té valentia per aplicar-les”, va concloure.

tracking