Agricultura

L'euga de Segudet pastura en una altra finca del Principat

L’expedient sancionador encara es pot allargar entre sis i vuit mesos

L'euga de Segudet pastura en una altra finca del Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’euga de Segudet pastura en una altra finca del Principat del mateix propietari. Segons va apuntar al Diari el director d’Agricultura, Landry Riba, “és bo que els animals canviïn de parcel·la” cada cert temps per “encetar un nou prat”. Pel que fa a l’estat de salut de l’equí, Riba va explicar que no ha vist “cap acta d’inspecció en què hi hagués cap problema”, i va afegir que “en principi tot està en situació esperable”.

A final de maig Agricultura va obrir un expedient sancionador a l’amo de l’animal després de rebre tres denúncies per desatenció. A partir de llavors el departament va fer una primera revisió de l’euga i li va arreglar les peülles. A més, també va emetre un seguit de pautes i recomanacions per tal que rebi les cures necessàries. “Si el titular de l’animal fa cas omís de les recomanacions, aquí hi ha una situació d’infracció”, va detallar Riba. Amb tot, des de la intervenció del departament al maig no s’han registrat més denúncies i l’expedient segueix el seu curs, que es podria allargar “entre sis i vuit mesos”, va confirmar Riba.

El cas de l’euga de Segudet va provocar molta polèmica i fins i tot es va fer una campanya a les xarxes socials en què es denunciava l’estat de l’equí, amb una imatge de l’animal estès a terra. Diverses entitats animalistes van demanar que se li practiquessin atencions periòdiques.

L’euga de Segudet, de 22 anys, pateix una síndrome fisiològica que s’origina en termes alimentaris i causa un creixement desmesurat dels cascos. Per aquest motiu requereix que se li facin cures diàries, ja que es tracta d’una malaltia crònica.

tracking