Joan Besolí serà traslladat a una presó de Catalunya

La jutgessa Lamela no s’ha oposat a la petició i la Generalitat haurà de decidir quin és el centre

Joan Besolí serà traslladat a una presó de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Besolí serà traslladat la setmana vinent a una presó catalana que encara s’ha de decidir després que la jutgessa Carmen Lamela no s’hagi oposat a la petició de la defensa d’apropar l’exconseller de Finances del comú lauredià el màxim possible a An­dor­ra. La comunicació ha estat especialment ben rebuda per la família, segons fonts properes, ja que l’empresonament a Soto del Real comportava greus dificultats per als trasllats i les estades.

Etiquetes:

El trasllat tindrà lloc entre dilluns i dimarts i la voluntat de la família és que es tingui en compte la proximitat amb Andorra. El centre elegit no dependrà de l’Audiència Nacional, ja que l’única cosa que fa el jutge és autoritzar el trasllat a una zona. Serà la Generalitat de Catalunya, que gestiona els centres penitenciaris, qui decidirà on s’ubica Besolí. En la mateixa situació es troba l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell, ja que la seva petició també ha estat acceptada i serà traslladat a una presó catalana en els mateixos terminis.

Fins ara, la sala penal de l'Audiència Nacional havia rebutjat més de deu recursos per part de la defensa de Besolí i Rosell sol·licitant primer la seva llibertat i, arran del trasllat dels polítics presos a Catalunya, que obtingués el mateix tracte. El trasllat dels polítics ha estat un fet fonamental. Encara que la jutgessa Carmen Lamela ha acceptat la petició de trasllat, no ha estat formalitzada. S’està en espera d’un informe social de la presó de Soto del Real i de l’autorització de la Generalitat. L'informe social és un document elaborat pel centre penitenciari perquè es compleixin els motius del trasllat. En aquest cas, la proximitat familiar.

tracking