Afers socials

La Fundació Armor cedirà un edifici per acollir persones en risc d'exclusió

La construcció estarà acabada l’any 2020 i constarà de 22 habitatges i nou despatxos

La Fundació Armor cedirà un edifici per acollir persones en risc d'exclusióSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de la cartera d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va signar ahir un conveni amb la Fundació Armor segons el qual l’entitat es compromet a cedir un edifici al ministeri amb la finalitat d’acollir persones en risc d’exclusió. Tal com va relatar Espot, l’edifici s’ha projectat al terreny propietat de la família Aristot, que dirigeix la fundació, i s’acabarà de construir l’any 2020. El ministre d’Afers Socials va valorar molt positivament l’acord: “És un dels actes de generositat més importants que s’han fet.” I va afegir: “Podem anar molt més enllà si disposem de la col·laboració del teixit social i també privat del país.”

Un edifici a Ciutat de Valls

El president del patronat de la Fundació Armor, Jordi Aristot, i el seu germà, David Aristot, van expressar que el solar on es farà l’edifici està situat al carrer Ciutat de Valls, “és un terreny que va comprar el nostre avi i està a la baixada de Santa Coloma”. El conveni permetrà la cessió de l’edifici per un període de cinc anys a canvi d’una retribució anual de 40.000 euros amb la possibilitat de renovar-lo per períodes quinquennals. Els germans Aristot van explicar que segons el ter­reny i l’altura dels carrers que l’envolten “hi sortien nou plantes. Amb aquestes plantes, doncs, s’hi poden fer 22 pisos socials i 9 despatxos”. Els responsables de la fundació van destacar que estan acabant de tancar els pressupostos i no va transcendir la xifra del cost total de l’obra. Segons el ministre, el projecte no tan sols satisfarà una necessitat social, sinó que també dignificarà i millorarà la zona de Ciutat de Valls. “És molt poblada i cèntrica i pensem que els edificis amb finalitats socials s’han de dirigir a persones integrades en la comunitat”, va subratllar.

Finalment, no es va revelar qui seran els beneficiaris dels habitatges. Segons els germans Aristot, “el Govern decidirà quin perfil de persones poden fer ús dels pisos”, mentre que els despatxos es destinaran a entitats sense ànim de lucre. Amb la incorporació d’aquesta vintena de pisos, que estaran adaptats per a gent gran i per a persones amb mobilitat reduïda, es triplicarà el parc immobiliari de l’executiu, que actualment compta amb nou pisos d’ús social. La darrera incorporació va tenir lloc dimarts passat gràcies a la cessió d’un pis de Càritas Andorrana.

tracking