Turisme

Control de la reputació en línia a 250 allotjaments turístics

Govern tindrà en compte aquest aspecte per classificar els establiments

Control de la reputació en línia a 250 allotjaments turísticsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa farà el seguiment de la reputació en línia de 250 allotjaments turístics del país. Es tracta de Review Rank SA, que anteriorment ja havia fet un estudi en establiments per saber la qualitat online. Segons un edicte publicat ahir al BOPA, la companyia iniciarà el servei tan bon punt signi el contracte, que serà els pròxims dies.

La directora de vendes de l’empresa, Cristina López, va explicar que proporcionaran un software en línia en el qual tindran accés als allotjaments turístics, com ara hotels, aparthotels o allotjaments rurals, per fer un seguiment de la seva activitat en línia. Per a López, és un programa que permet “identificar” els punts de millora. “No decidim res”, va remarcar, atès que les dades que recullin seran facilitades al ministeri de Turisme i es tindran en compte a l’hora de fer la classificació dels establiments. López va destacar la importància de la reputació en línia per saber què fan bé i què no fan bé els establiments a la xarxa. Sobretot, va precisar, es tracta de conèixer la informació al “detall”. L’empresa rebrà 31,14 euros per cada allotjament turístic.

Ajornat per als pisos turístics

Sobre el control d’allotjaments turístics, la presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, Valérie Lackner, va destacar que en un principi per als habitatges d’ús turístic (HUT) “hi havia un ajornament i no seria immediat”, fent referència a la decisió del ministeri de Turisme que havia optat per deixar la reputació online aparcada per a aquest tipus d’establiments. Amb tot, Lackner va destacar que “si es fa i hem de transformar part de la nostra reglamentació ja ho mirarem”. Tanmateix, va insistir que hi ha una implicació en el reconeixement en xarxa per part dels establiments.

Quant a l’adaptació de les empreses i els apartaments a la Llei d’allotjaments turístics aprovada per l’executiu, Lackner va explicar que ja n’hi ha 72 que estan fent els canvis pertinents per adaptar-se al nou reglament, mentre que els habitatges d’ús turístic es començaran a donar d’alta al setembre.

tracking