Nou Reglament de sistemes de compensació per a personal de l'administració

El Consell de Ministres també ha anunciat la prohibició de qualsevol tipus de publicitat del tabac en adherir-se al Conveni marc de l'OMS

El ministre Jordi Cinca a la roda de premsa posterior al Consell de MinistresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui un nou Reglament de sistemes de compensació per als funcionaris, agents de l’administració de caràcter indefinit i de caràcter eventual per actualitzar els conceptes del reglament de sistemes de compensació de l’any 2003. El Reglament regula per primera vegada les compensacions per les guàrdies forenses del personal mèdic de l’Àrea de Medicina Legal i Forense del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. S’estableix per aquest concepte de 640 euros setmanals.

D’altra banda, el Reglament preveu una compensació per al personal del Cos d’Ensenyament al Pas de la Casa. L'increment salarial és de 283,15 euros mensuals per un període de tres anys consecutius i, en cas de pròrroga, de 311,95 euros mensuals per un nou període de tres anys. L’objectiu és incentivar que el personal educatiu segueix l’evolució de l’alumnat al llarg de les etapes de maternal i primera ensenyança. També rebran una compensació per la disponibilitat i presència efectiva el personal que garanteix la viabilitat hivernal de la xarxa viària del Principat, i mecànics de la Unitat d’Explotació de Carreteres adscrita a l’Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres del Ministeri d’Ordenament Territorial.

Prohibició de qualsevol tipus de publicitat al tabac

El Consell de Ministres ha aprovatl'adhesió d'Andorra al Conveni marc de l'Organització Mundial de la Salut pel control del tabac (CMCT). Fet que respon al compromís adquirit en el marc de les negociacions de l'Acord d'Associació amb la Unió Europa. El CMCT fa especial èmfasi en la necessitat d'una acció coordinada entre Estats per eliminar totes les formes de comerç il·legal dels cigarrets i altres productes del tabac, en particular el contraban, la fabricació il·lícita i les falsificacions. El CMCT també estableix la prohibició de qualsevol tipus de publicitat, promoció o patrocini del tabac. La proposta d'adhesió es trametrà al síndic general per a l'aprovació parlamentària i als coprínceps per a la seva informació, juntament amb els informes tècnics. Un cop s'aprovi per part del Consell General, el Conveni entrarà en vigor tres mesos més tard del lliurament del dipòsit de l'instrument d'adhesió davant el secretari general de les Nacions Unides.

tracking