Política

El Tribunal de Comptes va avisar de l'expedient al PS

Francesc Pons va dir al Consell que obria el dossier per les infraccions

El Tribunal de Comptes va avisar de l'expedient al PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal de Comptes, Francesc Pons, va comunicar a la comissió legislativa de Finances que s’obriria un expedient al Partit Socialdemòcrata per les presumptes irregularitats detectades en la comptabilitat relativa als exercicis del 2015 i 2016. Aquesta compareixença va comptar amb diversos consellers generals i alguns han confirmat que Pons va anunciar que es procediria a obrir l’expedient.

El Partit Socialdemòcrata, segons va comunicar en un escrit, nega que el Tribunal de Comptes tingui un expedient obert a la formació per la comptabilitat del 2015 i el 2016. L’informe d’anàlisi de la comptabilitat dels partits estableix que el PS va presentar fora dels terminis els comptes del 2015 i també estaven fora de termini les al·legacions. No van ser portats fins al 31 de març del 2017.

El PS té un altre incompliment que també estaria dins de l’expedient que va anunciar Pons a la comissió de Finances. El partit hauria estat pagant el local, tant el 2015 com el 2016, amb diners provinents de la subvenció que rep del Consell General el grup parlamentari socialdemòcrata. El Tribunal de Comptes considera que el PS ha estat rebent una “donació en espècie” per part del grup parlamentari en forma de fer-se càrrec del pagament de les despeses del local.

Cal recordar que Francesc Pons també va comunicar que s’obria un expedient a Liberals d’Andorra. En aquest cas la formació no va presentar la comptabilitat ni del 2015 ni del 2016 dins dels terminis previstos. Els liberals, però, han comunicat que no volen fer declaracions.

tracking