Justícia

El Superior tomba el recurs de Raiffeisen al traspàs de clients de BPA a Vall Banc

Ratifica la sentència de la Batllia que deia que no tenia interès legítim en les resolucions de l’AREB

El Superior tomba el recurs de Raiffeisen al traspàs de clients de BPA a Vall Banc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per la cooperativa Raiffeisen.ad contra la sentència de la Batllia que va considerar que no tenia cap interès legítim respecte a les resolucions de l’AREB. El recurs el va presentar a final de gener contra la sentència de la Batllia del 6 de novembre de l’any passat que va desestimar la demanda interposada el 6 de maig del 2016 per la cooperativa, liderada per l’ex-conseller general Eusebi Nomen, per sol·licitar l’anul·lació de la resolució que el 21 d’abril d’aquell mateix any va prendre el consell d’administració de l’AREB relativa a BPA i Vall Banc. Aquell dia es van establir les condicions per al traspàs dels clients lícits (92%), actius i passius del banc intervingut a la nova entitat, així com mantenir a BPA els considerats no traspassables. La resolució també preveia l’absorció dels 103 milions d’euros de pèrdues de BPA i un augment del capital social de Vall Banc de 27 milions.

Tal com va fer la Batllia, la resolució del Superior considera que Raiffeisen.ad no tenia legitimació activa per a l’exercici de l’acció, la interposició de la demanda, que pretenia tornar a la situació anterior a les decisions preses el 21 d’abril del 2016. En el seu escrit, els magistrats del Superior recorden que Raiffeissen.ad és una cooperativa l’objecte de la qual és la d’impulsar la creació d’entitats bancàries ètiques i cooperatives que tinguin per objecte maximitzar el bon servei i les millors condicions per als clients, impulsar la creació i el desenvolupament de la banca cooperativa a Andor­ra, i l’adquisició i tinença d’accions o participacions d’entitats financeres per compte propi, que segueixen els principis de banca ètica o de banca cooperativa. Però aquesta autoatribució estatutària –que, a més, és per tal d’impulsar la creació d’entitats bancàries ètiques–, “no li confereix sense més la legitimació per interposar el recurs que ens ocupa”.

Clients de l’entitat BPA

La sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior recorda que l’agent demandant sosté que els membres de la cooperativa són clients de l’entitat BPA, però que tanmateix “no es pot confondre l’interès dels clients de BPA amb els propis de la cooperativa”, que és qui ha interposat el recurs. Hi afegeix que de fet, “com encertadament es diu a la sentència del Tribunal de Batlles”, no es pot veure reconegut un interès legítim en l’objecte del procés en favor de l’agent, ja que no es justifica, ni a la demanda ni a les conclusions, una afectació dels seus drets.

tracking