comerç

Els comerços volen un lloc per al Cirque que beneficiï el sector

Creuen que una zona més cèntrica portaria més visitants a les botigues

Els comerços volen un lloc per al Cirque que beneficiï el sectorXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de Carlemany i na Maria Pla defensen un emplaçament del Cirque du Soleil que beneficiï el comerç de les parròquies centrals. Sobre el possible trasllat al futur aparcament de la Dama de Gel, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Carlemany, Susagna Venable, sosté que “si s’apropés els nostres comerciants estarien més contents” perquè els espectadors “abans voltarien per la zona”. En aquest sentit, Venable va argüir que probablement seria una mesura que “beneficiaria molt tots els comerciants de Riberaygua pel fet de tenir una mica més de pàrquing”. A més, Venable hi va afegir que el pàrquing de la Dama de Gel “és una zona entre els uns i els altres”.

Per la seva banda, el president de l’Associació comercial de na Maria Pla, Joan Babot, va expressar que més que els comerços, qui nota més l’arribada de l’esdeveniment és la restauració i el sector hoteler. Amb tot, creu que sigui quin sigui l’emplaçament, ha d’anar en favor del sector. “El que sigui millor per al comerç i l’estructura del Cirque”, va manifestar Babot.

En declaracions al Diari dimecres passat, la presidenta de l’Associació de comerciants de Riberaygua, Rosa Pascuet, es va mostrar contrària al canvi d’ubicació pel foment de l’activitat al barri. “El Cirque du Soleil el notem. La gent que es queda a dormir gasta a Andorra”, va insistir.

Bon inici de les rebaixes

Pel que fa als primers dies de les rebaixes d’estiu, que van arribar a les botigues el 22 de juny passat, Babot i Pascuet coincideixen a fer un balanç positiu. “Els primers dies de rebaixes han anat força bé”, va constatar Pascuet. Per la seva banda, el president dels comerços associats de Fener Boulevard va comentar que tot i que “no és per tirar coets” el bon temps “ha afavorit les vendes”.

Unes valoracions que contrasten amb les de Venable, que ara per ara no té “el feedback” dels comerciants. En aquest sentit, la presidenta de l’Associació de comerciants de Carlemany va atribuir una situació “complicada” a les obres que s’estan fent a l’avinguda. “Esperem que s’acabin aviat. Estan fent els màxims esforços però no deixa de ser un trasbals”, va constatar Venable.

OPINIONS DIVERSES SOBRE EL 'TAX FREE'

Babot i Pascuet també van valorar la flexibilització del tax free, que permetrà descomptes d’IVA en la compra de productes per un valor inferior a 90 euros, el límit marcat fins ara. La presidenta de l’Associació de comerciants de Riberaygua no creu que sigui una mesura “important”. “És una cosa que realment no crec que sigui a favor ni en contra perquè en els productes barats no hi ha gaire diferència de preu”, va apuntar. “La diferència es nota quan la gent compra coses de molt preu”, va afegir. En canvi, Babot valora positivament aquest pas. “És positiu tot el que sigui eliminar barreres; la gent ha de poder comprar on vulgui i quan vulgui.” En aquesta línia, va apuntar que a partir d’ara “la feina serà dels comerciants de ser més competitius i oferir millor servei”.

tracking