mobilitat

Estudien una demanda pels canvis en el servei de bicis elèctriques

Els licitadors perdedors estudien denunciar el Govern per tracte de favor

Estudien una demanda pels canvis en el servei de bicis elèctriquesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etna Serveis estudia l’opció d’interposar una demanda penal contra el Govern per “incompliment de contracte i tracte de favor” amb l’empresa adjudicatària del servei de bicicletes elèctriques, Montre SL. Segons va explicar al Diari l’administrador d’Etna Serveis, Carles Porté, la guanyadora del concurs ha fet canvis que “no han estat valorats al concurs”, ja que “al seu dia hi havia una puntuació per les bicicletes, el software, les estacions o l’experiència del proveïdor” que no seria la mateixa.

Així, segons Porté, l’empresa adjudicatària inicialment tenia un proveïdor francès que ara és espanyol. Unes variacions que segons apunta l’administrador de la companyia licitadora perdedora del concurs també podrien suposar una rebaixa del pressupost. En aquest sentit, Porté va argumentar que en molts ítems les puntuacions que expliquen la diferència de poc més de quatre punts entre les dues empreses –Montre SL va en obtenir 62,60 mentre que Etna Serveis en va aconseguir 58– haurien de quedar nuls, com ara l’experiència del proveïdor: “És un altre fabricant, és un altre proveïdor.” Per tant, “la puntuació a dia d’avui és zero”, va remarcar Porté. En aquest context, considera que es troben en un punt “d’indefensió jurídica” i per aquest motiu no descarta presentar una demanda penal que ja estudia l’equip jurídic de la companyia. “Si l’empresa fa canvis i el Govern li permet fer-ne, creiem que l’executiu és el responsable”, va indicar.

En cas que es fes efectiva aquesta demanda se sumaria al recurs que Etna Serveis ja va interposar a Batllia, i que encara està en tràmit, en desacord amb les condicions de l’adjudicació del servei. Prèviament havia presentat un altre recurs administratiu al Govern que l’executiu va desestimar.

tracking