societat

Taula de treball per elaborar la llei d'igualtat entre sexes

Estarà formada pel Govern i les entitats socials i es reunirà al setembre

Taula de treball per elaborar la llei d'igualtat entre sexesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern i les entitats socials treballaran a partir del setembre una llei específica d’igualtat efectiva entre homes i dones. L’objectiu és preparar un text que podria veure la llum durant el transcurs de la pròxima legislatura. Aquest és un dels punts que es van tractar a la reunió mantinguda dimecres entre Acció Feminista, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i altres membres de l’executiu.

A la trobada l’entitat va lliurar un informe amb aportacions de millora que es podrien incorporar a l’actual projecte de Llei d’igualtat de tracte i no discriminació. “Està bé com a llei marc però ens agradaria que fos més específica”, va constatar una de les membres d’Acció Feminista, Júlia Martínez-Illescas. Segons va explicar, es tracta d’un text que “no analitza la desigualtat entre homes i dones de manera explícita”.

En aquest context, l’entitat va sol·licitar al ministre l’elaboració d’un text que incideixi en aspectes com la conscienciació social i la perspectiva de gènere en els diferents àmbits de la societat, a més d’incloure mecanismes per fer front a problemàtiques existents com la bretxa salarial entre homes i dones. En aquest sentit, Acció Feminista va rebre el compromís d’Espot de posar fil a l’agulla. “Al setembre ens veurem per fer una taula de treball i començar a elaborar la llei”, va confirmar Martínez-Illescas.

Precisament Acció Feminista va emetre un comunicat en què valorava la trobada amb el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, i demanava el reconeixement com a dret fonamental de la igualtat i la no discriminació per raó de sexe i la necessitat de dotar el país d’una llei més específica.

Suport a Stop Violències

En el mateix escrit, Acció Feminista se solidaritza amb Stop Violències arran de l’agressió masclista que va patir una parada de l’entitat a la festa del Roser d’Ordino dissabte passat. “Hi ha una mentalitat masclista arrelada que s’ha de tractar”, va destacar Martínez-Illescas, que hi va afegir: “Aquesta acció ens diu que la campanya d’Stop Violències és molt necessària.”

tracking