política

El PS creu que el nou calendari laboral afectarà la conciliació

DA insisteix que el canvi no autoritza a treballar en festius de forma general

El PS creu que el nou calendari laboral afectarà la conciliacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) alerta que la modificació del calendari laboral portarà efectes perjudicials en la conciliació de la vida laboral i familiar, que “ja és complicada al país”. A través d’un comunicat, els socialdemòcrates es van fer ressò de la mesura del Govern per tal de permetre treballar en dies festius i de manera excepcional sectors no relacionats amb el turisme. En un escrit tramitat a Sindicatura, la consellera general Rosa Gili va demanar explicacions a l’executiu sobre la necessitat d’aquesta modificació, com es concretarà i quines afectacions tindrà.

Per la seva banda, el secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, va recordar que es tracta d’un canvi que “no autoritza de manera generalitzada tots els sectors a treballar” en un festiu. “Sota cert tipus d’urgència permet que algunes professions puguin treballar amb una empara legal”, va explicar Vidal.

Preguntat sobre la moratòria del tabac a trenta anys, Vidal va destacar que “com a país ens hem de felicitar” perquè “sembla que el capítol de mercaderies ha arribat a bon port”. Segons el secretari general del partit taronja, “si el sector ho valora de manera positiva entenem que és un bon acord”.

tracking