política

El darrer Consell General del juliol no preveu el crèdit per a les transferències

El síndic va explicar que l’executiu no l’ha entrat a tràmit però no descarta que ho pugui fer

El darrer Consell General del juliol no preveu el crèdit per a les transferències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Vicenç Mateu, va indicar ahir, després de la junta de presidents, que Govern no ha entrat a tràmit la proposta per aprovar el crèdit extraordinari de nou milions d’euros que ha de demanar per pagar les transferències als comuns. “Pot ser que acabi entrant a tràmit però a hores d’ara no ens ha dit res i per tant no està en tràmit”, va indicar. Mateu també va dir que només se celebrarà un Consell General més abans de l’estiu, que serà el dia 26, per tant si finalment no entra, les corporacions hauran d’esperar al setembre per tornar a tractar la qüestió, quan segons varis cònsols, el cap de Govern, Toni Martí, o el ministre de Finances, Jordi Cinca, els havien promès que es resoldria abans de les vacances.

El síndic va explicar que ara mateix hi ha 28 “assumptes en tràmit parlamentari, però estic convençut que en bona mesura farem net. No sé si del tot, per això”. En aquest sentit, va dir que durant el juliol només es reunirà la comissió de Finances, malgrat que hi ha hagut un “debat sobre això, però segons sembla els partits no tenien aquesta voluntat”, va indicar. Tampoc ho farà la junta de presidents, institució que tornarà a la feina el 3 de setembre “per intentar posar-nos a treballar al més aviat possible, no com altres anys que esperàvem fins després de Meritxell”.

En el pròxim Consell General s’entraran quatre projectes de llei: el de suport als emprenedors; el d’ordenament del sistema educatiu andorrà; el de producció ecològica i règims de productes agraris i alimentaris, i el de modificació de la llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal. Mateu no descarta que se’n pugui entrar un cinquè, el de mesures urgents per a l’habitatge, perquè el termini d’esmenes acaba el dia 5, però “la resta de projectes que estan en tràmit parlamentari no es podran presentar perquè el termini d’esmenes serà al setembre”.

Finalment, la junta va rebutjar assistir al Fòrum mundial per al desenvolupament sostenible de Bali i en un altre sobre el Tribunal Penal Internacional que es farà a la capital d’Ucraïna, Kíev.

tracking