Atractiu turístic

Una actuació estel·lar

L’espectacle ‘Diva’ s’estrena un any més al Principat amb èxit d’assistència i una nova proposta que fusiona les acrobàcies, la dansa i el cant en directe, tot fent un repàs als grans clàssics de les millors veus femenines de la història de la música moderna.

Una actuació estel·larXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la boca oberta i la mirada fixa en l’escenari. S’escolta La vie en rose, d’Édith Piaf, i el públic gairebé ni parpelleja pendent de saber què li té guardat, enguany, l’espectacle del Cirque du Soleil. L’estrena de Diva va omplir de gom a gom el recinte i no va deixar ningú indiferent. Una nova proposta que combina la dansa, les acrobàcies i les actuacions en directe de dues cantants que es fusionen i posen veu a les grans dives de la història de la música. Seguint l’Édith Piaf, que introduïa la protagonista de la història, la música tecno ens presenta el musculat antagonista, que bé podria aparèixer en una pel·lícula de Marvel, amb els millors moviments de krump. Tot seguit escoltem Respect, d’Aretha Franklin, i comencen les acrobàcies, salts amunt i avall dignes de competicions olímpiques de gimnàstica rítmica. Sona la Tina Turner amb el clàssic de Proud Mary i arriben les acrobàcies amb moto.

Les dues cantants, Marie-Christine Depestre i Carol Higgins canten en directe, acompanyades d’una base i un percussionista, i posen la música a gairebé totes les actuacions acrobàtiques i de dansa, creant un ambient digne de pel·lícula. La producció al darrere dels acròbates, cantants i ballarins mereix una menció especial per la rapidesa i l’efectivitat durant els canvis d’escena. Continua la música amb Britney Spears i el hit del 2003, Toxic, ens apropem a l’actualitat amb cançons d’Alicia Keys, Girl on fire, i Adele, amb Rolling in the Deep, que acompanya l’actuació d’un home, amb tatuatges tribals maoris que sembla que domina l’art de no cremar-se. L’actuació es va allargar més d’una hora, i tots els qui van trepitjar l’escenari van tallar la respiració a més d’un espectador, que es va quedar amb l’ai al cor pendent que no hi hagués cap accident. Acaba la funció i la gent en vol més, però s’abaixa el teló. Deixem-los reposar, que encara els esperen moltes funcions. Drets de peu a l’escenari un grup d’amics comenten l’espectacle, “ja sabíem que estaríem drets, i la veritat és que no ens ha costat pas”, de fet, hi estan acostumats, ja que expliquen que és el tercer any consecutiu que es desplacen des de Llívia per veure el circ. A pocs metres una parella, l’Èrica i en José, aprofita que la gent marxa per fer-se una foto, ben emocionats expliquen “venim de Barcelona i ens ha encantat!”.

Encara entusiasmats pel que acaben de veure, diuen que les acrobàcies i la música en directe són una combinació explosiva, “realment se’ns ha fet molt curt. Ha sigut meravellós”. En Jan ha vingut a veure el circ amb la família, “la primera actuació d’acrobàcies m’ha encantat, i la música en directe és boníssima, l’any que ve repeteixo!”. Una altra parella, la Mireia i en David, comenten que venen de Barcelona i que l’actuació d’enguany “no té res a veure amb la de l’any passat, ens va agradar més”. La Mireia relata com les acrobàcies “eren totes aèries, l’estil del 2017 ens va agradar més, però continua essent espectacular”, conclou. Ells han vist Diva asseguts i des del centre, però els que estaven al lateral de l’escenari no expliquen la mateixa història, “nosaltres ens asseiem al costat i hi ha coses que no hem vist tan bé”, lamenta la Marina. Finalment, l’Íngrid i en Roger, que són abonats anuals a veure el Cirque, destaquen la combinació de la música en directe i les actuacions de dansa i acrobàcia, que qualifiquen “d’al·lucinants”. En Roger recorda que va veure un espectacle que van fer fa anys a Barcelona i “no tenen res a veure, m’ha agradat molt més aquesta actuació”, afirma.

ELS ARTISTES NO TENEN SUBSTITUT

Les directores artístiques van mostrar als periodistes la carpa per dins abans de la funció. El que només poden veure els membres de l’organització i els actors. El primer que sorprèn és veure com en una sala gran dar­rere l’escenari conviuen els modistes; la zona de restauració, plena de fruites i verdures i algun pastisset, i també els actors maquillant-se. Alguns d’ells ja estaven en mode de prefunció, encara que d’altres gaudien d’una estona de relax fent una cigarreta a l’aire lliure. Durant les 22 funcions, els artistes seran sempre els mateixos, és a dir, que no tenen substitut, explicava una de les directores, que va afegir que les dues cantants, expertes en soul i jazz, van passar un rigorós càsting.

ENQUESTA

Li ha agradat l’espectacle ‘Diva’ del Cirque du Soleil?

SÍ. Sergio Bordas, Veí d’Igualada

“No havia vist mai res semblant”

“M’ha impressionat i no pensava que pogués ser tan impactant. No havia vist mai res semblant. No vaig estar als anteriors, però per a aquest he vingut expressament i el recomanaria segur. Estava dret i si ets alt, es veu bé. Si ets petit com jo no tant, però aixeques el mòbil i ja està.”

SÍ. Lourdes Marquès, Veïna de Barcelona

“Aconsegueixen un espectacle més lligat”

“Brutal. Cada any se superen i aconsegueixen un espectacle més lligat. Abans era un número i després uns altres, però aquest any van tots seguits. Vinc cada any i cada vegada és més espectacular. Estava asseguda a les grades i ho veia perfecte, així que ho recomanaria totalment.”

NO. Laura i Pere, Veïns d’Andorra

“Aquest és el pitjor any de tots”

Laura: “De peu és horrible. En aquest sentit és el pitjor any de tots, perquè has de comprar l’entrada i veure’l assegut. El que he arribat a veure m’ha agradat, però no ha estat gaire estona.”

Pere: “La posició no era la millor, però m’han agradat els números aeris i el del foc.”

SÍ. Clara Costa, Veïna de Cerdanyola

“M’ha posat la pell de gallina tota l’estona”

“M’ha encantat la música en directe sobretot, i m’ha posat la pell de gallina tota l’estona. Vinc cada any i la veritat és que tots són diferents. Potser per la música és el que més m’ha agradat, però els altres també ho van fer. Era la primera vegada que estava dreta i l’any que ve no repetiré.”

SÍ. Viviana Pérez, Veïna de Barcelona

“M’ha quedat la cara com un quadro”

“És brutal. Al·lucinant i una passada. M’ha encantat tot, des de les veus, que eren impressionants, el noi del foc, etc. La meva cara era un quadro. Estàvem assegudes a primera fila, en un lateral, i la visió no era gaire bona perquè teníem davant una tanca i sortim amb el coll girat.”

tracking