Turisme

La Unió Hotelera preveu una baixada de l'ocupació de fins al 10% al juliol

L’entitat destaca que les xifres poden variar gràcies a les reserves per internet d’última hora

La Unió Hotelera preveu una baixada de l'ocupació de fins al 10% al juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) preveu una davallada de l’ocupació d’un 10% durant aquest mes de juliol en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Així ho va destacar el president de l’entitat, Carles Ramos, el qual va assegurar que “la previsió és d’un 10% d’ocupació menys, potser una mica més”. El president de l’ens va apuntar que les previsions no els alarmen perquè l’any 2017 va ser excepcionalment bo, “si no recordo malament, va ser el millor mes de juliol dels darrers cinc anys”. En aquest sentit, l’expert va destacar que les xifres són merament orientatives, ja que els turistes cada vegada reserven amb menys antelació i arriben moltes reserves d’última hora a través d’internet. Des de l’UHA consideren que això és un factor que cal tenir en compte.

Preguntat per quins són els actius que atrauen més turistes durant l’estiu, Ramos va destacar l’ar­ribada del Cirque du Soleil, “seguint la tendència de l’any passat, la norma serà que gran part de l’ocupació la generi aquesta activitat del circ”. Per aquest motiu, Ramos apunta que les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana tindran més ocupació, mentre que les xifres seran més dolentes per a Ordino, Canillo i Sant Julià.

Un juny marcat pel temps

Finalment, pel que fa a la valoració de l’ocupació del mes de juny, Ramos va expressar que “ha sigut lleugerament més fluix que l’any passat”. La Unió Hotelera, a falta de saber les xifres oficials, estima que ha sigut un 5% més baixa que fa un any i creuen que aquest fet es deu principalment a la climatologia que hi ha hagut. “Durant aquest mes ha fet més pluja i més dies grisos, pensem que això ha influït”, va apuntar Ramos. El 2017 va ser l’any amb més ocupació des del 2011. De fet, el percentatge anual d’ocupació va ser d’un 56,82%, mentre que el 2016 va ser d’un 54,91%.

tracking